Danske Ølentusiaster i Odense - nyhedsbrev

Så er årets første regulære nyhedsbrev på banen. Før vi når til det, vil jeg lige minde om at i morgen, mandag den 31. januar, er det sidste chance for at stemme i første runde til Årets Ølnyhed.

Emnerne i dette nyhedsbrev:

- Valgmøde: Medlemsmøder i februar

- Amerikansk øl: Medlemsmøder i marts

- Andre kommende aktiviteter

- Kort nyt

 

Valgmøde

På månedens to medlemsmøder smager vi på de ti finale-kandidater til Årets Ølnyhed 2010. Tidligere år er det lykkedes at samle alle ti, og det bliver det selvfølgelig også i år. Vi holder det samme møde to gange, så husk at skriv i din tilmeldingsmail om du kommer tirsdag den 15. februar eller onsdag den 23. februar. Tilmelding som altid efter vejledningen på vores side om arrangementer. Husk at vi i december skiftede bank, så de 125 kr. skal indbetales på konto nummer 6865 0001015759

Amerikansk øl

Vi smager på to medlemsmøder 15. og 23. marts på et bredt udsnit af øl fra de amerikanske mikrobryggerier. Det er ikke vandet Budweiser, men heller ikke kun humlebomber og imperial stout - de amerikanske bryggere kan også alt det der ligger der imellem.

 

Kommende aktiviteter

I løbet af februar skal vi på to møder i aktivitetsudvalget have planlagt resten af årets program. Så regn med at der i næste måneds nyhedsbrev vil være meget mere at læse om. Men vi forventer at der i april bliver en hyggelig søndag eftermiddag på Christian Firtal, og en lørdag eftermiddag i maj en solbeskinnet gåtur langs Odense Å.

Medlemsmøderne i april kommer til at handle om belgisk øl, et årligt tilbagevendende og meget populært tema. I maj har vi kaldt temaet for aperitif-øl. Det er de lette sommerøl som kan drikkes på terassen før en grillaften, eller i stedet for champagne året rundt. I juni er det Ladies Night hvor jeg vil ede nogle ølvidende kvinder om hjælp til at sammensætte et spændende ølprogram.

 

Kort nyt

Ølsmagning hos HJ Hansen: Onsdag den 6. april er der ølsmagning hos HJ Hansen. De har inviteret importøren Drikkeriget til at komme og fortælle om deres øl. Drikkeriget er en ølimportør, som allerede fra sin spæde start har haft en klar vision om at importere de ypperste øl fra mikrobryggerier til salg i specialhandlen. Det bliver en rigtig spændende aften for ølenthusiaster, hvor der bl.a. skal smages øl fra nogle af verdens bedste og mest innovative bryggerier som f.eks. De Molen, Port Brewing, Lost Abbey og Alesmith. Pris 300kr. Tilmelding senest 1. april, i butikken.

Ølsmagning på Kick-Off (Overgade): Fyns bedste sportspub afholder ølsmagning i samarbejde med Hjalleseskolen og Midtfyns Bryghus. 10. februar kl. 19 kommer Eddie Szweda og præsenterer Midtfyns øl. Arrangementet koster 150 kr. hvoraf de 50 går til Hjalleseskolens fodboldhold der skal forsvare de rød/hvide farver ved VM i Skolefodbold i Brasilien. Tilmelding senest 7. februar i baren på Kick-Off.

Kolding Ølmesse 2011 i Parkhallen. Årets tradition Kolding Vinhandels Ølmesse i Parkhallen – Fynsvej. Fredag d. 25. februar kl. 18.30 – 22.00 Billetter er sat til salg hos Kolding Vinhandel på Låsbybanke. Der er som regel udsolgt ca. 8-10 dage før, så vent ikke for længe med at købe din billet. Prisen er 200 kr. og dækker en let pølsebordbuffet og ølsmagning ad libitum. Billetter kun direkte hos Kolding Vinhandel – Låsbybanke 12 – tlf.: 7553 5828.

Særprægede englændere på You'll Never Walk Alone i Kolding. I etniske smagninger svarende til vores medlemsmøde i juni 2010, er Torben Matthews i år nået hjem til fædrelandet, og har opsøgt de mere atypiske engelske øl. De præsenteres på tre smagninger 30. marts, 6. april og 14. april på You'll Never Walk Alone. Prisen er 295 kr. inkl. spisning. Tilmelding sker til Torben på torben.mathews@tdcadsl.dk

Husk at Kolding kun ligger 40 minutter væk med toget, og det koster kun 109 kr. for en returbillet ud og hjem samme dag.

Billetsalget til årets Ølefestival i TAP 1 i København er startet. Læs mere her

TV2-Fyn har haft et indslag om fremgang på de fynske bryggerier. Se det her

Det var alt for denne gang

Højt Skum!

Christian

 

 
Facebook

Vores side på Facebook har lige rundet 200 tilmeldte. Det er desværre meget envejskommunikation, og vi ser gerne flere kommentarer og andre der slår links og arrangementer op.

 

odense.ale.dk

Efter at serverskiftet på ale.dk drillede lidt i starten af januar, er vores side igen fuldt funktionsdygtig. Seneste opdateringer:

Det Sorte Øl i januar

Julebryg i december

Nordisk øl i november

 

Omkring os

I lokalafdelingerne omkring os står den ikke overraskende på valgmøder den kommende måned. Her er et udpluk af andre aktiviteter:

Kolding, 3. marts: Retsmediciner Peter Mygin Leth afholder drabelig ølsmagning på Republikken.

Svendborg, 7. marts: Smagning fra et dansk mikrobryggeri.


Svendborg, 4. april: Smagning med Carsten Berthelsen.

Fåborg, 7. april: Medlemsmødet holdes på Midtfyns Bryghus hvor der smages på årets påskebryg.

 

Generalforsamling

Husk at sætte kryds i kalenderen 19. marts hvor Danske Ølentusiaster holder generalforsamling på Dalum Landbrugsskole. Der er fynsk ølsmagning, kåring af Årets Ølnyhed, fællesspisning og ølforedrag. Og så selvfølgelig det vigtige - medlemsdemokratiet.