Nyhedsbrev for Danske Ølentusiaster, Odense

I fredags blev årets kandidater til Årets Ølnyhed offentliggjort og blandt de mere overraskende indslag var at vi på grund af stemmnelighed måtte have 12 øl med i finalen og så at Indslev Bryggeri står for ikke mindre end 5 af nyhederne. Nu er det tid til at smage på finalisterne og få stemt. Mere om det nedenfor:

  • Finalesmagning
  • Medlemsmøder i marts
  • Musikquiz
  • Kommende medlemsmøder
  • Foreningsnyt
Finalesmagning

For første gang i den tid jeg er kommet til medlemsmøder i Odense kan vi ikke præsentere alle finalister. Det Lille Bryggeri Chokolade Chili Porter er kommet i finalen, og som bryggeriet selv skrev i et nyhedsbrev i fredags burde det være umuligt. Der er lavet 450 x 33cl flasker af den, og den har været udsolgt siden maj, så det er uden skam at vi erkender at den ikke kan skaffes (jeg vil i stedet anbefale at I alle forsøger at smage øl fra Det Lille Bryggeri når I har chancen, de er gode). Til gengæld har vi de 11 andre kandidater på plads, så vi kommer ikke til at kede os. Se de 12 kandidater på ale.dk 

 Tilmelding til onsdag den 13. februar

 Tilmelding til tirsdag den 19. februar

 (få ledige pladser)

 

Medlemsmøder i marts

I marts måned handler det om de belgiske øltyper. Det er en af årets faste traditioner. Der kommer nogle af de gode klassikere på bordet og lidt spændende nyt. Sidste år var der italiensk og amerikansk øl i belgisk stil, i år bliver det mere konservativt, dog med en enkelt afstikker til en rigtig god fransk øl.

Tilmedling til onsdag den 13. marts 

Tilmelding til tirsdag den 19. marts

 

Musikquiz

Årets hyggeligste søndag eftermiddag er den dag vi holder musikquiz på Christian Firtal. Her træder ølnørderiet lidt i baggrunden og der bliver hyggesnakket og quizzet om musik naturligvis. Jørgen står for quizzen og inkluderet i arrangementet er to store fadøl - er man mere tørstig gives der endda rabat i baren.

Tilmelding her - bemærk at der kun er plads til 30 deltagere

 

Kommende medlemsmøder

Resten af foråret er på plads, så I kan lige så godt få et hurtigt overblik. Der bliver dog først åbnet for tilmelding i forbindelse med nyhedsbrev ca. 1½ måned før, så ingen skal have alt for mange penge ude at svømme.

I april får vi den 16. og 24. fint besøg - her kommer Anne Lise, næstformand i Aalborgafdelingen og præsenterer 8 nordjyske øl for os - vi synes det kunne være en spændende måde at komme lidt rundt i landet.

Tirsdag den 21. maj får vi besøg af en bartender som vil fortælle om ølcocktails - vi "mixer" det nok med et andet lille tema så der også kommer lidt ren øl på bordet.

Tirsdag den 18. juni er temaet Øl og Ost, med god ost og øl der (forhåbentlig) passer til.

 

Foreningsnyt

Ølfestival i TAP 1/Valby nærmer sig så småt. Husk at der kan købes forsalgsbilletter til medlemspris. Vil du have den ultimative festivaloplevelse kan du også melde dig som frivillig - du yder et stykke arbejde for din forening og oplever til gengæld det gode sammenhold og den høje stemning backstage - foruden lidt andre goder. Læs mere om festivalfrivillige her.

Morten og jeg var i lørdags til Stormøde for alle foreningens lokalformænd og -næstformænd, og regionsledelser. Som altid var det et spændende og inspirerende møde. Der blev især brugt tid på at følge op på foreningens vision og strategi fra 2010 som der bliver arbejdet godt med. Morten og jeg er i øvrigt begge med i landsdækkende udvalg der arbejder med punkter fra strategien, Morten i Øllets Dag-udvalget, og jeg selv i Kommunikationsudvalget og Øl og Mad-udvalget.

Der var også orientering op til generalforsamlingen. Landsformand Bo L. Jensen træder tilbage, men der er fundet en kompetent kandidat til posten, Peter Birck som er fra Næstved. Der blev også præsenteret øvrige kandidater til Landsbestyrelsen - der kommer til at stille flere op end der er plads til, så vi får valgkamp og kampvalg i år. Da Else fra Svendborg træder tilbage og der ikke på nuværende tidspunkt er nogen nye fynske kandidater så vil det stadig være fint hvis der melder sig en fynsk kandidat på banen...

Højt skum!

Christian Scheffel

 
Nyt medlem?

På lokalafdelingens egen hjemmeside ligger en introduktion med alt hvad der er værd at vide om at være medlem i Odense. Læs den her.

Læs om deltagelse i arrangementer: Læs det her.

Generalforsamling

Det er den 16. marts. Husk at holde øje med hvornår tilmeldingen åbner.

Det sker omkring os

I februar er der naturligvis mange finalesmagninger:

Svendborg 13. februar

Kolding 27. februar

Østfyn 27. februar

Desuden sker der spændende ting på Fyn i marts:

Svendborg 13. marts: Besøg fra Stensbogaard

Østfyn 19. marts: Øl til og i maden 

Fåborg 20. marts: Påskeølsmagning på Midtfyns Bryghus

Find mere info på lokalafdelingernes egen hjemmesider - kig her