DØE Odense, nyhedsbrev januar 2010

Kære ølentusiaster i Odense og omegn.

Så blev det 2010, og jeg fik tid til at skrive månedens nyhedsbrev færdigt. Månedens emner er:

  • Kommende medlemsmøder
  • Årets Ølnyhed
  • Refsvindinge jubilæum
  • Whisky- og romsmagninger
  • Kort nyt
Kommende møder

Årets første medlemsmøder er lige rundt om hjørnet. Under overskriften "Det Sorte Øl" bevæger vi os fra schwarzbier og porter til imperial stout. Der er fadlagrede specialiteter, både den milde på bourbonfad og den aggressive på whiskyfad.

Det foregår på Carlsens Kvarter tirsdag den 19. januar og onsdag den 27. januar, kl. 19.30-22.00.

Prisen er som sædvanlig 125 kr. og forhåndstilmelding nødvendig. Husk at der er kommet nyt kontonummer og email, se mere her.

Tirsdag den 16. og onsdag den 17. februar er der valgmøde når vi præsenterer (forhåbentlig) alle kandidaterne til Årets Ølnyhed. Vi kan selvfølgelig ikke vide endnu hvad der er på programmet, men kun opfordre alle til at afgive deres stemme.

Tirsdag den 16. og onsdag den 24. marts er der traditionen tro belgiske øl på programmet. Det er alt for tidligt at sige noget om programmet, men jeg tør godt love at der både vil være kendte og elskede navne, og nye spændende ting.

 

Årets ølnyhed

Med nytåret kommer også afstemningen om årets ølnyhed. Husk at bruge din stemme! Proceduren er som de seneste år: I januar stemmer vi på én øl blandt årets 604 nyheder. Dermed nomineres et finalefelt på 10 øl som vi skal stemme på i februar (og smage til valgmødet den 16-17. februar). Afstemningen finder du her

Man har måske bemærket at jeg havde et indlæg i sidste nummer af ØLentusiasteN med en opfordring til at overveje at sætte sin stemme på en fremragende øl med lavere alkoholprocent end de mest ekstreme. Jeg har også dannet en gruppe på Facebook for ligesindede. Meld dig endelig gerne ind, og hvis du kender ølentusiaster i resten af landet så send dem en opfordring til samme. Fortæl også gerne resten af gruppen om din favorit i den lave ende af alkoholskalaen.

 

Refsvindinge jubilæum

Refsvindinge Bryggeri har 125 års jubilæum i april. En fan er i gang med at skrive jubilæumsbog og vil gerne høre fra bryggeriets kunder, hvad enten det er anekdoter eller kommentarer til øllene. Har du noget at bidrage med, så giv besked til lene@bryggerietrefsvindinge.dk

 

Whisky- og romsmagninger

Som kort nævnt i sidste nyhedsbrev er der hiskysmagninger på programmet igen på Christian Firtal. I morgen den 12. januar kl. 19 er der begyndersmagning. Kvalitetswhiskyer fra alle 6 regioner for 195 kr. Der er stadig ledige pladser.

26. januar kl. 19 er der eksklusivsmagning. Den koster 395 kr. og det er garanteret kun whisky i særklasse, fra sjældne aftapninger og fra ikke længere eksisterende destillerier.

Fredag den 19. februar kl. 19 er der romsmagning i HJ Hansen. Kvalitetsrom lagret i 8-23 år. Det koster 275 kr. og tilmelding er nødvendig senest 1. februar. Tilmelding her.

 

Kort nyt

Er man interesseret i at deltage i Den Fynske Landsbys frivillige ølgruppe (se seneste nyhedsbrev) så afholdes der informationsmøde den 10. marts kl. 10-13 i Den Fynske Landsby. Tilmelding til Benedikte på bjep@odense.dk eller tlf. 2488 1918

Generalforsamlingen for Danske Ølentusiaster er i år lørdag den 20. marts, på Dalum Landbrugsskole. Arrangementet starter i år med fynsk ølsmagning. Er du interesseret i at give en hånd som frivillig til ølsmagning før og efter mødet - og diverse små opgaver undervejs - så giv mig besked ved at svare på denne mail.

Forårets ølfestival bliver i Københavns nye kulturhus Tap1, der som navnet antyder er en gammel tappehal på Carlsberg. Sæt kryds i kalenderen fra 6-8. maj. De første bryggerier har allerede meldt deres ankomst, så det skal nok blive et brag af en festival - og toget fra Odense kører lige til døren.

Jeg har lige været i Stockholm for ØLentusiasteN. Muligvis verdens bedste ølby, hvad angår variation og kvalitet på værtshusene. Er sommerferien endnu ikke planlagt så læs det kommende nummers temasider før du beslutter dig!

Højt Skum!

Christian

 
Det sker andre steder

21. januar.

Trappistøl i Fredericia: Keld Gert Jensen fra Viby J. kommer og fortæller om de belgiske trappister.

1. februar.

Kend din øl i Svendborg: Jeres egen lokalformand tager til Svendborg og fortæller om ølsmagning og ølfejl.

5-7. februar.

KKNMB goes Mythbusting: Komitéen til Kvalitetskontrol af Nordeuropæiske MikroBryggerier (afd. Esbjerg) tager til Göteborg.

26. februar.

Kolding Ølmesse: Ølmesse præsenteret af Kolding Vinhandel i Parkhallen den 26. februar kl. 18.30-22.00. Billetterne koster 200 kr. for øl plus et let traktement og er sat til salg i Vinhandlen.

4. marts

Bayersk øl i Svendborg: 18.30 til 21.30 på Færgegården.