Nyhedsbrev for januar 2012

Godt nytår til alle medlemmer i Lokalafdeling Odense. Så skal vi igang med et nyt og spændende øl-år med medlemsmøder og mange andre spændende begivenheder. Sløret er netop løftet for marts og april, så kommmende medlemsmøder fylder mest i denne omgang af nyhedsbrevet, med kort nyt nederst.

Husk at tilmelde dig de møder du skal med til, og husk forhåndsbetaling. Se mere på vores arrangementsside

 

Medlemsmøder i januar

Vi smager på det sorte øl tirsdag den 17. januar og onsdag den 25. Traditionen tro er der nok mange der har ventet til efter jul med tilmeldingen, men det er ved at være tid. Vi kan tilbyde noget der ligner verdenspremiere på en ny fynsk øl og odensepremiere på et par amerikanske øl, og alt i alt en hyggelig aften med 8 gode og spændende øl.

 

Medlemsmøder i februar

I februar skal vi smage på de ti kandidater til Årets Ølnyhed. Det foregår tirsdag den 21. og onsdag den 22. Hvillke øl det drejer sig om er der selv sagt ingen der ved endnu, men det bliver jo i år fem på under 6% og fem på 6% og derover.

 

Medlemsmøder i marts

Endnu en af årets tilbagekommende smagninger, nemlig belgisk øl, er i år på programmet i marts. Det bliver onsdag den 14. marts og tirsdag den 20. marts. De klassiske belgiske navne bliver denne gang suppleret af nogle italienske og amerikanske fortolkninger af belgiske øltyper. Naturligvis af højeste kvalitet. 

 

Medlemsmøde i april

Efter succesen med Mik Schack, har vi inviteret Eddie fra Midtfyns Bryghus til at komme og give endnu en underholdende aften på Ryan's tirsdag den 17. april. Vi skal smage det gode øl fra Midtfyns Bryghus og høre anekdoter og røverhistorier, og så giver vi Eddie en udfordring om at fortælle om noget andet øl end hans eget.

 

Ekstra medlemsmøde - eksklusiv spisning

Vi besøger Brasserie Grand torsdag den 29. marts og spiser månedens tre-retters menu med tilhørende øl-menu. Det er forrygende mad i flotte omgivelser, og så er Grand så vidt vides den første restaurant i Odense der tilbyder ølmenu til deres faste menu. 

Pris 490 kr. hvilket er lidt under normalpris - det lyder dyrt, men det er det hele værd. Læs mere i februarnummeret af ØLentusiasteN.

Kort nyt

Vores allesammens website ale.dk sætter i 2012 fokus på lokalafdelingerne. Der er lige præcis 52 lokalafdelinger i øjeblikket, så der er en uge i i spotlight til hver. I denne uge kommer der en lille præsentation af lokalafdelingen, interview med lokalformanden og link til lokalsiden. Jeg håber at I medlemmer også vil finde det spændende at få et indblik i hvordan man gør tingene i resten af landet. Det går på skift alfabetisk, så man kan tælle sig frem til at det bliver Odenses tur en gang i eftersommeren.

Kryds i kalenderen: 24. marts er der generalforsamling for DØE. Husk at det er for alle medlemmer, og mellem os sagt, med ølsmagning før og efter er det ikke landets kedeligste generalforsamling. Sæt også kryds: 10-12. maj er der Ølfestival i Tap 1. 23-24. juni er der Kulinarisk Sydfyn i Svendborg. 1. september er det Øllets Dag.

Vinens Verden har fået plads på ølhylderne efter julen, og der er spændende nyt, især fra USA og Italien - noget vi skal smage på medlemsmøder, og adskillige flere som vi ikke har plads til i programmet.

Vinterøl på Cafe Biografen: Stensbogaard English Dark Stout, Hornbeer Winter Porter og Midtfyns Double IPA. Månedens øl i januar: Viborg Sortebrødre Trippel (på Ølentusiastisk opfordring, da den ikke kan findes andre steder i Odense)

Husk at selv om julen varer lige til påske behøver man ikke at drikke julebryg al den tid! 

Højt skum

Christian

 
Det sker omkring os

Vejle 14. januar: Julefrokost tilberedt af kok. Tre retter med frisk fadøl - det ser godt ud!

Svendborg 16. januar: Øl og chokolade i samarbejde med Vinspecialisten

Fredericia 21. januar: Mad og/med øl. Skal vi gætte på at de har øl både i maden og på bordet.

Faaborg 8. februar: Thai ølsmagning. Nok den første af sin slags i Danmark!