DØE Odense, nyhedsbrev for juni

Med lidt forsinkelse kommer her månedens nyhedsbrev fra din lokalafdeling. Er det lidt sent ude, så er det til gengæld omfattende. Der sker mindre når først sommeren er i gang, så forvent næste nyhedsbrev omkring 1. august.

Læs her om (giv dig god tid, der er meget vigtigt og spændende information).

- Kommende medlemsmøder

- Årsmøde

- Øllets Dag

- Andet nyt

 

Kommende møder

Allerede nu på lørdag er der øl og mad arrangement på Drop In på Klokkestøbervej. Der er forebavsende få tilmeldinger, så kontakt Niels hvis du gerne vil med! niels.joergen.simonsen@ale.dk eller 65978222.

Og skriv gerne til mig (svar på denne mail) og fortæl hvis der er andre lørdagsarrangementer du hellere ville have, andre øl & mad arrangementer, eller hvad du ellers kunne tænke dig. Vi er i aktivitetsudvalget fuld af gode ideer, men vil også gerne have nogle deltagere der interesserer sig for det vi har arrangeret!

Ladies Night: Vores almindelige medlemsmøde i denne måned er på tirsdag, hvor vi udlever klicheen om tøseøl og har fundet nogle øl der kan overraske og glæde de der ikke troede de kunne lide øl. Tilmelding kan stadig nås, læs mere her

 

Øl og ost: Tirsdag den 16. august er temaet øl og ost. Begge dele er landbrugsprodukter, og tilvirket af dygtige og kreative mennesker - selvfølgelig er øl og ost en fantastisk kombination. Du bliver også klogere på hvorfor sødmen og boblerne i øllet er vigtige - de to elementer mangler i klassikeren med rødvin og ost. Osten leveres af Klingenberg Ost, der også selv kommer og fortæller om det.

 

Årsmøde

Årsmødet bliver i år holdt på Brasserie Olivia i Vintapperstræde. Som altid vil der være mulighed for spisning før mødet og ølsmagning bagefter. Maden bliver øl-relateret og ølsmagningen kommer til at tage udgangspunkt i Christian Firtals udvalg den pågældende aften, med lidt lyst og mørkt, let og tungt. Aftenens menu, og priser melder vi ud så snart vi ved mere.

I modsætning til hvad jeg meldte ud sidste år, så fortsætter jeg gerne som formand. Der var nogle kvaliteter som jeg ikke har og som lokalafdelingen havde mere brug for, men dem har Claus som næstformand til fulde leveret, så jeg synes vi er et rigtig godt team. Derfor fortsætter jeg gerne, og har selvfølgelig sikret mig at Claus også genopstiller.

Vi har i det  seneste år delt os i arbejdsgrupper, så den enkelte har mere overskuelige opgaver. De fleste i aktivitetsudvalget er villige til at fortsætte, men vi skal bruge et par nye og vil under alle omstændigheder gerne have nye ansigter med.

 

Øllets Dag i Odense 2011

Planlægningen af Øllets Dag skrider fremad og ambitionsniveauet er endnu højere end sidste år. Det bliver et storslået arrangement og i år i tæt samarbejde med resten af byen, så vi virkelig håber der kommer til at ske noget overalt!

Vi har brug for rigtig mange frivillige til at give en hånd på dagen. Hovedopgaverne er dels at snakke med gæsterne og fortælle om vores forening, dels at sælge glas, og dels at løse de små problemer der måtte opstå, bringe frokost rundt til alle, osv.

Jo flere frivillige der er, jo mindre skal hver enkelt lave - og der bliver i år tid til at alle kan nå rundt og smage lidt på det gode øl ind imellem arbejdsopgaverne. Alle medhjælpere får et par minder med hjem fra dagen, og vi arbejder også på en afsluttende festbanket hvor vi kan sige tak for en god dag.

Tilmeld dig som hjælper på http://ølletsdag.dk

 

Andet nyt

Tour de Biere

Ølentusiasternes cykelfelt kører i år over Fyn og har målby i Odense mandag den 4. juli. Feltet regner med at spise på Flakhaven kl. 19 og skal derefter på Christian Firtal og Carlsens Kvarter. Mød gerne op disse steder mandag aften og støt op om cykelturen. Læs mere om Tour de Biere her

Sommertræf

Lørdag den 2. juli er der sommertræf for alle Ølentusiaster. Det foregår i Kolding på You'll Never Walk Alone og er åbent for alle og uden program. Der er en lille åbningstale kl. 14 og derefter hygger man sig med de andre Ølentusiaster fra hele Danmark. Tag toget fra Odense kl. 13.03 - med en Orange Sviptur billet koster det 119 kr. inkl. hjemrejse når det passer dig.

Kulinarisk Sydfyn

Så er det lige rundt om hjørnet. Kulinarisk Sydfyn foregår i weekenden 25-26. juni i Svendborg. Det er et kæmpestort fødevaremarked og der er virkelig noget for alle. Det er formentlig også den største ølbegivenhed på Fyn (i hvert fald indtil Øllets Dag), med besøg af en masse bryggerier. Har du ikke besøgt det før så sæt endelig kryds i kalenderen. Til Svendborg koster en Orange Sviptur kun 59 kr. for en retur.

Godt Øl

Har du Android telefon vil det måske interessere dig at Morten fra vores eget aktivitetsudvalg har lavet en applikation der giver dig ølguiden Vejen til Godt Øl på din telefon. Læs om den her

Så var det vist også alt for denne gang!

Højt Skum!

Christian

 
Øl og røverhistorier

Onsdag den 9. juni var der ølsmagning med Christian Skovdal Andersen i Vinens Verden. På programmet var øl både fra Ølfabrikken, Beer Here og Bierwerk, de tre bryggerier Christian gennem tiden har haft fingrene i. De der havde trodset regnen og mødt op havde en fantastisk aften med godt øl og gode historier!