Nyhedsbrev juni 2012

Kære ølentusiaster i Odense,

I følge kalenderen er det nu at det skal til at være sommer. Der er en slutspurt af ølarrangementer i juni før det i juli mere ligner sommerferie. Læs med nedenfor, først om foreningens egne arrangementer, derefter hvad der sker rundt omkring.

  • Å-tur
  • Medlemsmøde juni
  • Øllets Dag
  • Kommende medlemsmøder
  • Kulinarisk Sydfyn
  • Andre ølarrangementer

Før vi går  i gang med punkterne skal lyde en opfordring til at besøge Brandts Klædefabrik fredag eller lørdag denne weekend. Der er Kunst & Design marked med kulinariske indslag hvor vi også er repræsenteret med en stand.

 

Å-tur

9. juni er det tid for vores efterhånden traditionsrige å-tur med picnic og godt øl. Vi har fået en historiker udefra til at guide os rundt til nogle interessante steder i byen, og trækvognen vil byde på gyldne dråber og en sandwich undervejs. Det gode pinsevejr vender tilbage, hvis det står til os...

Tilmelding til å-turen sker på Place2Book

 

Øl og Pizza - medlemsmøde juni

Tirsdag den 19. juni foregår medlemsmødet på den italienske restaurant Da Filippo ved havnen med temaet øl og pizza. Vi skal smage på forskellige pizzaer og afprøve dem sammen med forskellige øl der er egnet til pizza. Forhåbentlig en lærerig og spændende oplevelse og samtidig en hyggelig sommerafslutning.

 

Øllets Dag

Øllets Dag er lørdag den 1. september. Det bliver en storslået fejring af det gode øl og af vores forening, og for at gøre det præcis så storslået har vi brug for DIN hjælp. Vi skal bruge en masse frivillige til at hjælpe til på dagen, til at tale med gæsterne, sælge smageglas og sælge medlemsskaber. Vil du afsætte en dag til at hjælpe Danmarks mest velsmagende forening, så meld dig til på ølletsdag.dk

Som medhjælper får man en t-shirt og det eksklusive Odense 2012 smageglas og vi arbejder desuden på et afterparty med spisning for alle frivillige og de deltagende bryggerier.

 

Kommende medlemsmøder

Efter sommerferien skifter vi tilmeldingssystem for alle vores arrangementer. Derfor er efterårets møder endnu ikke lagt på nettet. Vi bruger online-tilmeldingssystemet Place2Book som vi allerede afprøver til Å-turen. Når juni-mødet er overstået omdesigner vi hele arrangementssiden og får offentliggjort efterårets møder. Det kan dog allerede afsløres at vi i august blandt andet byder på en verdenspremiere på et nyt fynsk bryggeri!

 

Kulinarisk Sydfyn

Jeg siger det hvert år, og gentager også i år: Snyd ikke dig selv for et besøg på Kulinarisk Sydfyn! Det er Nordens største fødevaremarked og samtidig også en af Danmarks bedste muligheder for at smage på godt øl fra Fyn, fra resten af landet og af og til også udlandet. Afsæt weekenden 23-24. juni, og glæd dig til velsmag i hjertet af Svendborg. 

 

Andre ølarrangementer

Lørdag den 30. juni, kl. 15 er der øl og smørrebrød på Frokostrestaurant Kong Volmer i Brandts Passage. Anders Coisbo kommer forbi med sine øl som skal smages mens han fortæller om øllet og om at være brygger. Hertil serveres højt belagt smørrebrød. Pris 185 kr. 

Danske Ølentusiasters Sommertræf er en årlig tradition der foregår i Kolding den første lørdag i juli (den 7. juli i år). Et ganske uformelt arrangement hvor alle der har lyst møder op på You'll Never Walk Alone og hygger sig med ligesindede fra hele landet. DSB tager 139 kr. for en returbillet om lørdagen, og det er en fremragende lejlighed til at besøge et af danmarks bedste ølværtshuse.

Lokalafdeling Fredericia arrangerer tur til Berlins ølfestival den 3-5. august. Pris inkl. tog og to overnatninger er 2000kr. Tilmeldingsfrist er 3. juni.

Ølfestival 2013 er allerede fastlagt. Sæt kryds i din 2013 kalender i weekenden 23-25. maj! Øllets Dag 2013 er lørdag den 7. september hvis nogen også skal have det på plads!

God sommer!

Christian

 
odense.ale.dk

De seneste opdateringer på Set & Sket:

Medlemsmøde maj

Uddeling af Dansk Ølmærke

Medlemsmøde april

 

Å-tur er ensbetydende med sommervejr og sommerøl