Nyhedsbrev for Danske Ølentusiaster i Odense

Sommeren er dukket op, nåede endda at tyvstarte lidt på månedsskiftet og mon ikke der er fundet friske, lyse og kølige øl frem flere steder denne weekend? I dette nyhedsbrev er der invitation til sidste medlemsmøde før sommerferien, lidt om hvad der sker efter sommerferien, og sørme om ikke også vi har et arrangement i løbet af ferien.

 

Øl og ost

På medlemsmødet i juni dyrker vi den fantastiske kombination af korn der har været gennem et bryggeri, og korn der har været gennem en ko og blevet til mælk, og efterfølgende gennem et ostemejeri. Mulighederne er uendelige, og lokalformanden har været i byens supermarkeder og smage sig gennem utallige kombinationer. Der er udvalgt fire gode oste, og de kombineres hver især med 2 forskellige øl. Det giver de vanlige 8 øl til en aften, og 8 gode smagsoplevelser. Vi stemmer til sidst om hvad der virker godt og hvad der virker mindre godt.

Ideen med at købe ost og øl i supermarkederne er dels at arrangementet kan gentages hjemme, for eksempel til en af sommerens grillaftener, og dels at vi har råd til både øl og ost for de sædvanlige 125 kr. pr. deltager. Tilmelding på Place2Book.

 

Medlemsmøde august

I august måned handler det om sjællandske øl. En naturlig opfølger til vores møde om nordjyske øl. Denne gang er detdog ikke med gæst udefra. Vi finder noget af det bedste fra Sjælland. Der kan dog også optræde fantombryggerier, hvor øllet måske er brygget i Belgien, og hvem ved, måske skal vi også på en hurtig smuttur til omliggende øer som Lolland eller Amager... Det afhænger helt af hvad der kan skaffes.

Tilmelding på Place2Book

 

Årsmøde

Årsmødet bliver som i de seneste år tredje tirsdag i september. Det er i år Madhuset Alfred og Kamilla der lægger lokaler til og sørger for noget godt at spise før mødet. Nærmere detaljer følger. Dagsorden bliver ifølge vedtægterne, med det spændende lille indslag at der skal vælges ny formand og næstformand.

  • Valg af dirigent
  • Beretning om lokalafdelingen
  • Valg af Lokalafdelingsformand
  • Valg af Lokalafdelingsnæstformand
  • Valg af menige bestyrelsesmedlemmer
  • Eventuelt

Sæt kryds i kalenderen, tirsdag den 17. september- der er spisning kl. 18 og årsmøde kl. 19.30.

 

Din chance for at hjælpe os

Her i foråret har vi været repræsenteret ved Markedsdag i Tarupcenteret og igen ved Aspargesfrokost og efterfølgende ølsmagning, og med stor succes. I denne weekend har vi været til Havnekulturfestival, men det slutter ikke her. I juli måned, weekenden den 19-21, er der kirsebærfestival i Kerteminde, og her får vi også brug for en del der vil være med til at skænke belgisk kirsebærøl og fortælle om foreningen - skriv til niels.joergen.simonsen@ale.dk hvis det er noget for dig.

Lørdag den 7. september er der Øllets Dag, og her skal vi bruge endnu flere hjælpere end sidste år. Det er blandt andet DIG vi har brug for til at sælge glas, glasholdere og smagsprøver - tale med gæsterne og hverve nye medlemmer - skænke øl ud - opstille og nedtage stande - rydde op - transportere ting rundt i byen og andet forefaldende arbejde.

Til gengæld for indsatsen sørger vi for et afterparty der plejer at være årets sjoveste aften i lokalafdelingen.

Læs mere, og tilmeld dig på ØlletsDag.dk

 

Vi ses til et af de mange gode arrangementer!

Højt Skum!

Christian

 

 
Øl og Cocktails

Dette unikke medlemsmøde kastede et længere og grundigere referat af sig end normalt, inklusive opskrifter på aftenens tre ølcocktails. Var du ikke blandt de heldige, så læs her hvad du gik glip af.

 

Smagen af Fynsk Øl

Region Fyn har sammen med foreningen Smagen af Fyn fået fremstillet en folder til turistkontorer og campingpladser, som viser hvor man finder de fynske bryggerier. Download folderen her

 

Ølpriser

På Ølfestivalen blev der som vanligt uddelt en stribe priser. Årets danske Bryggeri 2012 blev Indslev/Ugly Duck. Mon ikke at mange medlemmer har valgt at give deres stemme til et bryggeri der i den grad har fornyet sig og vist nye sider af sig selv i 2012. Det blev til 22% af de afgivne stemmer, mere end dobbelt så mange som Det Lille Bryggeri på andenpladsen

Den Danske Ølpris er en pris der gives af landsbestyrelsen til en person der har gjort noget ekstraordinært for det gode øl i Danmark. Den gik i år (langt om længe) til Mikkel Borg Bjergsø, der med Mikkellers øl, barer og festivaler i den grad har sat Danmark på øllets verdenskort.