DØE-Odense. Nyhedsbrev maj 2017.
Nyt fra bestyrelsen

Velkommen til maj måneds nyhedsbrev.

 

Maj måned byder på mange spændende øl begivenheder. Vi har vores eget arrangement, med et besøg på "Bryg Selv". Kom og se hvordan man laver øl, og smag samtidig på de mange spændende varianter. Det bliver helt sikkert en god aften. Husk også, at du som medlem af DØE har adgang til alle lokalafdelingers arrangementer. Du kan finde en oversigt på hjemmesiden. Prøv også oversigten på regionens hjemmeside: http://www.ale.dk/index.php?id=538. Her kan du se alle de fynske arrangementer. Måske Norsk øl i Svendborg kunne friste?

 

Så har vi landet en ny rabataftale, denne gang med "Easy Wine" på Skibhusvej 52C. Besøg den spændende butik med et kontinuerligt skiftende udvalg af både danske og udenlandske specialøl. Flere spændende varianter fra blandt andet Frankrig og Italien. Butikken tilbyder også spændende ølsmagninger, ligesom der ofte er specielle tilbud på øl. For medlemmer af Danske Ølentusiaster gives 10% rabat på øl mod forevisning af medlemskort. Gælder ikke i forvejen nedsatte varer.

 

I byen vil i også kunne finde mange gode oplevelser. Se f.eks. Bryggeriet Flakhavens oversigt over events på Facebook: https://www.facebook.com/pg/Flakhaven/events/

 

Og endelig, en af de store begivenheder:

Pale Ale Festival 2017

I Bededagsweekenden 11-14. maj holder Christian Firtal Pale Ale Festival i Vintapperstræde. Det er fire dages ølfestival med humlen i centrum. Der er kendte klassikere og øl brygget specielt til lejligheden og man vil kunne smage stort set alle mulige og umulige slags humlede pale ales. Blandt andet Amager Bryghus og Dry & Bitter har været så flinke at brygge en ny øl specielt til lejligheden. Søndag den 14. maj slutter festivalen af med flæskestegssandwich fra Werners Grill (skal forudbestilles), og rafleturnering. https://www.facebook.com/events/1855743508008225/

 

 

Sidste Medlemsmøde

Vi bliver ofte  spurgt om hvor øllet til medlemsmøderne er købt, så lad os prøve at systematisere det med et fast indslag i nyhedsbrevet.

 

April:

 

Marble Manchester Bitter og Kernel Export India Porter (http://alesbymail.co.uk)

 

Boon Oude Geuze, St. Bernardus Blanche og Duvel Tripel Hop Citra (Carlsens Kvarter)

 

Albani Citra Wit (Superbrugsen)

 

Indslev Påske Hvede og Svaneke Påskefrokost (Kvickly)

 

 

Kalenderen

Tirsdag den 16. maj, kl. 19.30. Besøg på BrygSelv

Maj måneds medlemsmøde 16/5. En anderledes og spændende aften med Danske ØlEntusiaster på Brygselv.

Mødet er arrangeret som bryggeribesøg på “Brygselv, Energivej 38 i Odense S“. Her bliver vi budt velkommen af Preben, som vil fortælle lidt om Brygselvs historie. Vi bliver også præsenteret for udvalget af øl der er på hanerne (hele 18 forskellige).

Derefter vil vores egen Bo Andersen vise os, hvordan der brygges øl, mens vi har mulighed for at kigge med, stille spørgsmål og måske deltage lidt? Der vil imens være fri smagning fra hanerne.

Aftenen er tænkt som en ren hyggeaften, hvor vi kan sidde og hygge eller gå lidt omkring - i det hele får vi bestemt en anden oplevelse end vores normale medlemssmagninger på Carlsens.

 

Kom og vær med til en aften på Brygselv. 

 

Pris som vanligt 125,- kr. Bestilling af billetter her: Place2Book

 

Søndag den 11. juni kl. 14.00. Øl Gåtur på Hollufgård

Årets ølgåtur den 11. juni går til det skønne Hollufgård.

Vi mødes ved Hollufgårdsvej 167. Bus 81 kører dertil(forbehold for ændring), og man skal gå ca. 700 meter. Vi starter kl. 13 og slutter senest kl. 16. Regn med, at vi skal gå mindst 5 km. 

Vi mødes ved Naturværkstedet Hollufgård og Vandmølle. Vi anbefaler at komme i god tid, så du kan nå at besøge vandmøllen, som er åbent museum. Der vil selvfølgelig være øl på turen, men vi opfordrer folk til at have spist hjemmefra, alternativt at have madpakke med. 

 

Prisen for deltagelse er 75 kr.. Book billetter her: Place2Book

 

Tirsdag den 20. juni kl. 18.00 - 21.30. Håndbrygaften på Tingløkkehus. 

Så er det atter tid for håndbryg og mad. Vi har inviteret håndbryggerne fra Odense Håndbryggerlaug, til at præsentere deres gode hjemmebryggede øl. 

Vi gør som de foregående år og laver lidt lækkert mad til jer.

Vi har følgende på menuen
Mørbradfad med ris

Salat med årstidens grønt

Brød..

og er i heldige bliver der måske en lille dessert.

Der vil ud over en masse læskende øl også være snacks til.

Vi glæder os til en hyggelig aften sammen med jer.

Pris som vanligt 125,- kr. Billetter kan bookes her: Place2Book

 

 

Bagsiden

Ølfestival 2017 nærmer sig med hastige skridt. Kender du et sted hvor det kunne være oplagt at reklamere for festivalen, så bestil nogle plakater du kan hænge op: http://www.ale.dk/index.php?id=1098

 

Danske Ølentusiaster har startet en ny Facebook-gruppe hvor man kan diskutere årets nye danske øl. En lille og uformel mulighed for at følge med i de mange danske ølnyheder. https://www.facebook.com/groups/danskeoelnyheder/

 

Og apropos: Beerticker har talt 1424 nye danske øl i 2016: http://beerticker.dk/nye-danske-oel-2016 og Fødevarewatch har sat lidt grafik på: http://fodevarewatch.dk/Drikkevarer/article9483691.ece

 

Indslev/Ugly Duck er godt i gang med at arbejde med fadlagrede øl, men vil gerne være endnu større, og måske Nordens førende. Det kræver investeringer, og der er mulighed for at investere helt ned til 250 kr. i projektet: https://www.booomerang.dk/projects/fadlagret-oel/

 

Munkebos håndbrygkonkurrence om at brygge med bryggeriets egen gær er afgjort af et dommerpanel hvor vores egen formand Klaus Rehkopff bl.a. indgik. Vinderne afsløres på Ølfestivalen.

 

Fyens Stiftstidende videotestede 18 fynske påskebryg: https://youtu.be/Pbphz703808

 
Nyt medlem

Er du ny i Danske Ølentusiaster, så læs denne side på odense.ale.dk der fortæller om hvordan tingene foregår i lokalafdeling Odense.

Facebook

Facebook for DØE i Odense  

Facebook for landsforeningen 

Følg med på vores lokale FB-side, der kommer de små nyheder og andre arrangementer. 

Kontakt DØE Odense

Formand:

Klaus Rehkopff

klaus.rehkopff@ale.dk

Tlf.: 40 62 76 66

 

Næstformand:

Thomas Kent Madsen

thomas.madsen@ale.dk

Resten af Fyn

Region FYN:  Her

 

Lokalafd. Faaborg: Her

Lokalafd. Middelfart: Her

Lokalafd. Svendborg: Her

Lokalafd. Østfyn: Her

Ølrejser

Har du mod på at prøve en ølrejse , så se udbudet på BeerTravel