Danske Ølentusiaster, Odense, marts 2010

Jeg tager afsted på skiferie i nat, så derfor kommer marts måneds nyhedsbrev lidt tidligt ligesom for en måned siden. Endnu en gang passer det nu ganske udmærket i forhold til stoffet.

Du kan læse om:

- Medlemsmøderne i marts og april

- Generalforsamling

- Ølfestival i København

- Fynsk ølmesse

- Blandet nyt

 Husk at det i denne weekend er sidste chance for at afgive din stemme på Årets Ølnyhed! Afstemningen finder du her.

 

Marts - Belgisk øl

I marts måned har vi fortsat to medlemsmøder.

Tirsdag den 16. marts kl. 19.30 på Carlsens Kvarter

Onsdag den 24. marts kl. 19.30 på Carlsens Kvarter

Emnet er belgisk øl, men vi forventer også at have et par fynske ølnyheder i ærmet. Mon ikke der bliver gensyn med en belgisk klassiker eller to, foruden et møde med belgiske øl du ikke vidste eksisterede?

Tilmeldingerne er begyndt at komme, så tilmeld dig snarest!

Følg vejledningen på vores arrangementsside ved at klikke her!

 

April - Jorden rundt med øl

Vi tager en tur rundt til 8 af verdens øllande og smager en af deres øl mens vi snakker om ølkulturen i landet og hvorfor øllet er kommet til at smage som det gør. Fortællingerne vil være lige så meget i højsædet som øllet, men naturligvis holder vi samme høje standard som altid.

Det foregår tirsdag den 20. april kl. 19.30 til 22.00 på Carlsens Kvarter.

 

Generalforsamling 2010

Årets generalforsamling foregår lige som sidste år på Dalum Landbrugsskole.

Husk at tilmeldingen slutter i morgen lørdag den 27. februar!

Generalforsamlingen er lørdag den 20. marts. Tidsplanen er:

Den fynske Ølsmagning: kl. 11:00-12:45
Generalforsamling: kl. 13:00-18:00
Spisning & Ølsmagning: kl. 18:15-21:00

Læs mere på ovenstående link.

 

Ølfestival i København

Ledelsen af årets ølfestival har været i dialog med udstillere og andre om nye tiltag der gerne skulle gøre festivalen den bedst mulige for bryggerier og ølnydere som vi gerne vil have det i 2010.

Efter European Beer Festival var det lidt et antklimaks at være tilbage i Valbyhallen i 2009. Heldigvis kan vi i år være på TAP1, som er en koncert- og messehal indrettet i et af Carlsbergs gamle tappehaller. Ikke præcis samme sted som EBF, men tæt på. Adressen er Ny Carlsbergvej 91.

Åbningstiderne bliver torsdag til lørdag, og som det kan læses i ØLentusiasteN vil der være studierabat i indgangen om torsdagen. Jeg har selv foreslået på debatforum at man gjorde noget for ungdommen hvis der skulle være torsdagsåbent, så jeg er selvsagt godt tilfreds.

Torsdag den 6. maj 2010
kl. 16:00 - 23:00
Fredag den 7. maj 2010
kl. 16:00 - 23:00
Lørdag den 8. maj 2010
kl. 12:00 - 23:00

Billetsalget er i gang, og frem til 27. april gives der rabat for medlemmer af Danske Ølentusiaster. Men overvej også at deltage som frivillig. Det er de frivillige der får festivalen til at fungere, og det belønnes med gratis adgang hele festivalen, ekstra poletter, bespisning og en gave som tak for hjælpen.

Plakaten som ses her er tegnet af samme tegner som tegnede til EBF. I samme lækre retro-stil som forhåbentlig vil minde 17.000 mennesker om en fantastisk oplevelse i september 2008.

 

Fynsk Ølmesse

Jacob Medici fra Medici Beer står bag en fynsk ølmesse den 13. marts i Ebberup Hallen. De fynske bryggerier er inviteret og Torben Steenberg holder foredrag.

Læs mere her

 

Blandet nyt

- Stensbogård er for første gang blevet overtalt til at levere fadøl. Der skulle gerne være premiere på Stensbogaard Modnet Pale Ale på Christian Firtal i løbet af næste uge. Raasted er ligeledes nyt på Firtal.

- Beerticker.dk har samlet op på lokalafdelingernes smagninger af kandidater til Årets Ølnyhed.

- Husk Refsvindinges 125-års jubilæum. Se indbydelsen på side 15 i ØLentusiasteN.

- Ny odenseansk baseret blog om øl og whisky: Jesper der er bartender og whiskykender på Christian Firtal har startet Maltbloggen.

- Carlsens Kvarter er hoppet med på vognen og serverer nu også sandwiches fra Philip og Far i Vintapperstræde. Sunde og gode sandwiches som er gode hvis man er blevet hængende en time længere end beregnet...

Det var hvad ølverdenen i Odense havde at byde på til dette nyhedsbrev. Jeg har i denne uge set de første påskebryg og forårsøl spire frem i byens ølbutikker. Jeg håber det betyder at jeg om en uge kan vende hjem fra skiferie til solskin og temperaturer over frysepunktet.

Højt forårsskum!

Christian

 
Det sker andre steder

6. marts kl. 14-17

IPA i Vejle 

Sted følger

19. marts kl. 19-22

Barleywine i Fredericia

Cafe den Syvende Himmel, Gothersgade 7

29. marts (ny dato)

Bayersk øl i Svendborg

18.30 til 21.30 på Færgegården.

7. april kl. 19.30

Musikquiz og engelsk øl i Nyborg

3F Vestergade 32 i Nyborg

24. april hele dagen

Bryggeribesøg på Fanø