Nyhedsbrev for marts måned

Der er rigtig mange spændende ting i støbeskeen i løbet af foråret, så derfor også et ret omfattende nyhedsbrev. Jeg håber du har tålmodighed til at læse dig igennem, der sker nemlig mange spændende ting for enhver smag!

- medlemsmøder marts

- medlemsmøde april

- medlemsmøde maj

- spisning på Grand

- musikquiz og cask ale

- å-tur

- blandet nyt

 

Medlemsmøder i marts

Marts bliver sidste måned i denne vintersæson at vi holder to møder, nemlig onsdag den 14. marts og tirsdag den 20. marts. Vi håber at se en masse deltagere så vi kan blive bekræftet i at det er en god ide med dobbeltmøde! Som tidligere nævnt er der bestilt nogle amerikanske og italienske bud på belgiske typer, men vi skal også have god, klassisk belgisk øl. Inspireret af det spirende forår er det især de lyse typer der er med i denne omgang. Så der er witbier lagret på hvidvinsfad, to spændende bud på saison, og nogle gyldne og velhumlede belgiere.

Som altid: Tilmelding som beskrevet på vores arrangementsside!

 

Smagning med Eddie Szweda

Tirsdag den 17. april rykker vi til lokalet på førstesal hos Ryan's hvor Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus vil underholde med røverhistorier og godt øl. Har du ikke før været til ølsmagning med Eddie, så skynd dig at blive tilmeldt, det er en fantastisk oplevelse!

 

Tour de Bière medlemsmøde

De sidste to somre har en flok gale ølentusiaster cyklet Danmark igennem og besøgt en masse bryghuse. Jørgen Bjerrum fra Svendborg har deltaget begge gange og vil tirsdag den 15. maj fortælle om sine oplevelser på Touren, mens vi smager på godt øl fra nogle af de bryghuse man har besøgt.

I 2012 går Touren fra Aabenraa til Skagen og tilmeldingen er åbnet!

 

Spisning på Grand

Forårets satsning i øl og mad bliver en lækker tre-retters middag på Brasserie Grand. Restauranten i byens gamle hotel har indført en fast ølmenu som alternativ til vinmenuen, og det støtter vi selvfølgelig op om! Prisen for tre retter mad og tre øl er 490 kr. 

Det foregår torsdag den 29. marts fra kl. 18.30 og det kan ikke anbefales at spise hjemmefra! Gæster som ikke er medlem af foreningen er velkomne, så inviter gerne konen, kæresten eller andre. Læs mere (og se billeder) i seneste nummer af ØLentusiasteN.

 

Musikquiz og cask ale

Vores eneste mulighed for at lave medlemsaktivitet på Christian Firtal er at komme om søndagen når der er lukket for publikum i øvrigt. Det gør vi så med en hyggelig eftermiddag søndag den 1. april fra kl. 14. Jens fra Christian Firtal vil gøre to gode engelske cask ales klar til os, og vores medlem Finn Littau har forberedt en musikquiz. 

 

Å-tur

På årets å-tur vil vi forsøge at finde en der kan fortælle lidt spændende om byens historie  - lidt som vi plejer, men med nye historier. Vi pakker noget godt øl og en sandwich og vandrer et par timer langs åen før vi vender tilbage til Carlsens og slutter af med en fadøl. Da maj måned er fyldt med helligdage og ølfestivaler bliver det i år lørdag den 9. juni.

 

Blandet nyt

Carlsens Kvarter er begyndt på det fine koncept Tjeners Choice hvor tjenerne skiftes til at vælge øl for en måneds tid af gangen. I denne omgang har Mike valgt to Fullers Past Masters øl. Det drejer sig om en dobbel stout efter 1893-opskrift og en 1891 XX strong ale, øl som jeres historie-nørdede lokalformand fuldt ud kan billige. 

På Cafe Biografen er vinterøl blevet til forårsøl med Fanø Forår, Herslev Forår og Hornbeer Dryhop, mens månedens øl for marts er Skagen Skawskum, en maltet dunkel efter tysk forbillede.

Christian Firtal Pale Ale festival den 3-5. maj rykker nærmere. Fredag den 4. vil der være håndbrygkonkurrence i pale ale. Hvis du er interesseret i at deltage med en øl, så kontakt Jens på Christian Firtal. 60 19 49 32

Da der var Kolding Ølmesse 24. marts fik vi en smagsprøve på det nye mærke Ugly Duck fra Indslev. Der er noget og glæde sig til, og mon ikke nok vi skal få lov at smage det på kommende medlemsmøder! Vi smagte også påskeøl fra Coisbo og Fam. Ølgaard - det er noget at glæde sig til!

Tak fordi du læste med helt hertil!

Højt skum!

Christian

 
Set & Sket

Oplevelser på lokalafdelingens side odense.ale.dk

Valgmøde i februar

(Med resultatet af vores lokale afstemning)

Sort øl i januar