Nyhedsbrev november 2008

Ja, I får månedens nyhedbrev en dag for tidligt. Der var lige et åbent hus på Indslev i morgen som skulle nå med. I dette nyhedsbrev kan I læse om:

  • Øl til den kolde tid - medlemsmøde i november
  • Juleøl - medlemsmøde i december
  • ØJ dag
  • Åbent hus på Indslev
  • Årets regionale ølpris
  • BrygSelv

God fornøjelse,

Christian

 

Øl til den kolde tid

November måneds medlemsmøde kommer til at handle om øl til den kolde tid tirsdag den 18. november.  I både tysk og engelsk brygtradition er der særlige øl til den kolde tid. I Tyskland er bock forbeholdt de kolde måneder og i England har man både begrebet winter warmer og typerne barley wine og old ale som findes frem i denne tid.

Vi vil prøve at nå hele vejen rundt om begrebet med tyske, engelske og amerikanske øl, og naturligvis også danske fortolkninger. Jeg kan love masser af god og varmende malt, og mon ikke også der vil være en enkelt der kan byde på lidt humle.

Tilmelding er som altid ved forudbetaling, efter vejledningen på vores side om arrangementer.

 

Juleøl

Lokalafdelingens ældste tradition er at en smagning med juleøl. Den gentages naturligvis i år, med smagningen i december. Lige som sidste år holder vi to møder for at have plads til alle. Det bliver mandag den 8. december og tirsdag den 16. december. Sidste år forsøgte vi at præsentere alle de mest mærkelige tolkninger af begrebet julebryg, og resultatet kan beskrives med Nøgne Øs ord: Underlig Jul. I år skal vi nok holde os mere til traditionerne og endda inkludere en klassiker eller to for hyggens skyld.

Tilmelding ved forudbetaling. Se arrangementssiden.

 

ØJ Dag

Ølentusiasternes Julebrygdag på torsdag den 6. november er et velsmagende alternativ til nissepiger og store reklamebudgetter. Det blev startet i 2003 af Ølbaren i København og er et helt uformelt arrangement hvor værtshuse (efterhånden i hele Danmark) lancerer årets julebryg fra danske og udenlandske kvalitetsbryggerier første torsdag i november.

Der er i år 22 deltagende ølsteder. I Odense deltager Christian Firtal og Cafebiografen. Læs mere her

 

Åbent hus på Indslev

Hvis der er nogen der har et par ledige timer i morgen lørdag, med plads til godt øl, så holder Indslev Bryggeri åbent hus med lancering af årets JuleHvede fra kl. 10 til 16. Læs mere på bryggeriets hjemmeside

 

Årets Regionale Ølpris

Søndag 16. november 2008, overrækkes årets fynske regionale ølpris. Modtageren i år er Eddie Szweda, Midtfyns Bryghus.

I den forbindelse indbyder Danske Ølentusiaster, Region Fyn, alle fynske medlemmer til reception på Carlsens Kvartér, Hunderupvej 19, Odense. Region Fyn gi'r en omgang og Eddie varsler verdenspremiere på en ny øl fra bryghuset. Prisen overrækkes kl. 13.30 og omfatter et diplom samt 2500 kr.

 

Bryg selv

Et nyt firma i Odense tilbyder nu muligheden for at brygge sit eget øl med professionel hjælp. Man bruger 2 timer på bryggeriet som stiller både opskrifter og mandskab til rådighed. Læs mere her.