Nyhedsbrev for Danske Ølentusiaster i Odense, november 2012

Kære ølentusiaster i Odense

Denne måned handler nyhedsbrevet om:

  • Medlemsmøde - øl og dessert
  • Pubcrawl i Odense
  • Kommende medlemsmøder
  • Tur til Porterfestival i Göteborg
  • Andet nyt

 

 

Øl og dessert

Efter succesen med at kombinere øl og ost til mødet i august er turen kommet til dessert. Vi præsenterer smagsprøver på nogle desserter og har fundet nogle gode øl der passer til. Det bliver en forrygende aften med masser af godt til smagsløgene - tirsdag den 15. november kl. 19.30 på Carlsens Kvarter. Husk tilmelding. Se vores arrangementsside

 

Pubcrawl i Odense

I foråret 2012 skal Dansk Ølmærke igen uddeles til landets bedste udskænkningssteder. Ved sidste uddeling fik Carlsens Kvarter og Christian Firtal landsbestyrelsens særlige anbefaling som "værd at rejse efter". Men hvilke andre  steder i Odense kunne gøre sig fortjent til et mærke? Vi vil gerne i medlemsdemokratiets navn invitere på to pubcrawls hvor vi besøger de mest oplagte kandidater og snakker om deres kvaliteter. 

Det bliver to ens aftener (samme rute) på to forskellige dage så flest mulig kan deltage. Tirsdag den 22. november og torsdag den 24. november. Vi mødes begge dage kl. 19.00 på Kick-off Sportspub i Overgade og regner med at være færdige omkring kl. 22-22.30 på Café Biografen. Det er fuldstændig uformelt. Man møder bare op og deltager på turen, og køber sine egne øl undervejs.

 

Kommende medlemsmøder

I december er der julebryg på programmet og det er som altid populært med rigtig mange deltagere allerede! Vælg mellem onsdag den 7. december og tirsdag den 13. december, og skynd dig med tilmeldingen!

Programmet for hele 2012 er på plads, men vi vil dog nøjes med at afsløre lidt af gangen - der er flere arrangementer hvor der skal en aftale plads med nogen uden for lokalafdelingen...

Men de første to måneder holder vi os til traditionen:

Sort øl: Tirsdag den 17. januar og onsdag den 25. januar smager vi porter og stout.

Valgmøde: Tirsdag den 21. februar og onsdag den 22. februar smager vi de ti kandidater til Årets Ølnyhed.

 

Porterfestival i Göteborg

Så er der nyt fra Esbjergafdelingens rejsehold, KKNMB (Komiteen til Kvalitetskontrol af Nordeuropæiske Mikrobryggerier). De rejser gerne sammen med andre, og selv om turen er planlagt til at afgå fra Esbjerg kan man jo snildt springe til i Fredericia. 

KKNMB havde jo planer om at rejse til Göteborg Øl & Whisky festival tidligere på året, men den lokale regering ville ikke give tilladelse til at afholde den, så den blev aflyst. Nu løber en ny version af stablen lørdag den 19. november i tidsrummet 12-21. 

Rejsen foregår med tog, med afgang fra Esbjerg Banegård fredag eftermiddag og hjemkomst igen søndag eftermiddag. 

Nøjagtige tider og priser på rejse og overnatning i Göteborg følger når det vides hvor mange der vil med, så er du interesseret så giv lyd hurtigst muligt til leif.madsen@ale.dk

 

Andet nyt

Husk ØJ Dag! På torsdag præsenteres de små bryggeriers julebryg på de gode udskænkningssteder landet over. Læs mere her

Smagen af Fyn har åbnet butik i Vintapperstræde. Her kan man købe Fyns fremragende råvarer og få lidt at vide om producenterne. De kommende uger afholdes temaaftener med smagning: Henholdsvis Fynske Tapas 10. november og Fisk omkring Fyn 17. november.

Lørdag den 26. november er der Julemarked i Vintapperstræde. Forvent at se en del af de fynske bryggerier med deres julebryg!

Plakaten  til Ølfestival 2012 er klar!

Nok for denne gang,

Højt efterårsskum!

Christian

 

 
odense.ale.dk

Nyeste på odense.ale.dk er billeder fra vores aften med Mik Schack. Tak for en hyggelig aften på Ryan's!

 

Det sker omkring os

Ikke overraskende så står den de kommende måneder på julebryg og julefrokost overalt omkring os. Ja faktisk i hele landet som det fremgår af arrangementskalenderen

Vil man supplere vores egen julesmagning kan dog anbefales en tur til Svendborg hvor de 12. december får besøg af Christoph Behnke fra Vestfyens Bryggeri. Det skal nok blive både spændende og underholdende.