DØE-Odense. Nyhedsbrev Oktober 2019
Nyt fra bestyrelsen

Så er vi nået til oktober, og den nye bestyrelse er sammensat. Da der er nye folk i bestyrelsen, vil der være en overgangsperiode, så I må have lidt tålmodighed før forandringerne ses. Tusind tak til de nu afgåede bestyrelsesmedlemmer for deres indsats. Klaus som gik af grundet jobbet som landsformand, og Thor som valgte at fortsætte som vores revisor. På årsmødet blev det besluttet at lokalafdelingen blev en såkaldt "§14" afdeling med selvstændig økonomi. Derfor har vi nu en kasser, som kører vores daglige regnskab. Der var på årsmødet spørgsmål vedrørende fordele og ulemper om §14. Fordelene er, at lokalafdelingen har egen bank, og vil få eget Mobil Pay nummer, og derfor ikke skal bruge formandens bank og lignende. Ulemperne vil være omkostningerne, men de er ganske små.

Det blev på årsmødet besluttet, at indstille Bryggeriet Vestfyn, som kandidat til "Årets Bryggeri"

I september havde vi Øllets Dag, som igen i år gik forrygende. En stor tak fra Øllets til alle de frivillige, der var med til at gøre arrangementet muligt. Vi havde en omsætningsnedgang på ca. 5% i forhold til sidste år. Dette giver vi det dårlige vejr op til dagen skylden for. Vi har fået megen ros fra både bryggerier og udstillere. En del af dem har allerede givet udtryk for at de gerne vil deltage til næste år.

Lørdag d. 9. november afholdes der de Fynske Mesterskaber i håndbryg på Anarkist/Albani. I den forbindelse skal der bruges nogle gode frivillige hænder til at hjælpe med at skænke øl mv. i tidsrummet fra 10-19. Kunne du tænke dig at hjælpe med at gøre dagen til en god oplevelse, så send en mail til lenekarina@hotmail.com. Der er stadig ledige pladser til arrangementet, så meld jer endelig til. Det bliver en god dag.

Det er blevet besluttet, at "Månedens øl" vil stoppe. Der var simpelt hen ikke nok tilslutning. Hvis man ønsker, at det skal fortsætte, så skal der findes en, der har tid og lyst til at fortsætte dette arrangement. Man kan henvende sig til Heidi for at få oplysninger.

Kalenderen

Tirsdag, den 15. oktober kl. 19.30 - 21.30

Høstbryg på Carlsens Kvarter.

Høstbryg er ikke nogen særlig øltype, og der er vel ikke engang en genre, som kan siges at være forbundet med høsten. Så derfor skal vi denne aften smage på otte forskellige øl, som på den ene eller den anden måde kan forbindes med begrebet høst. Christian Scheffel har udvalgt de otte øl og vil fortælle, hvorfor det lige blev de øl, der skulle serveres som høstbryg.

Tilmelding på Place2Book 

 

Tirsdag, den 5. november kl. 19.30 - 21.30

Ølsmagning for nybegyndere på Carlsens Kvarter. Ud over at smage på øl, vil der blive talt om: Foreningen samt dens opbygning og historie. Hvordan bedømmer man øl, øldommer, smagsskema, stilarter m.m? Måske nogle skrøner fra øllets verden. Niels Simonsen har udvalgt de øl, der skal smages.

Tilmelding på Place2Book

 

Lørdag, den 9. november kl. 12.00 - 18.00

Fynske mesterskaber i Håndbryg. Læs mere på regionens hjemmeside.

 

Tirsdag, den 19. november kl. 19.30 - 21.30

En aften med ølsmagning, forbrugerpolitik og Anders Kissmeyer og Jesper Larsen, Albani Craft Beer. Medlemsmøde på Carlsens Kvarter.

Tilmelding på Place2Book 

 

Klik her for den samlede oversigt over vores kommende arrangementer

Bagsiden
  • Øllets Dag var, som altid, en stor succes, og det har også battet lidt på medlemsfronten. I skrivende stund, er vi 396 Odense-medlemmer, ifølge statistikken på vores lokale side på ale.dk. Det er længe siden, at vi sidst har været over 400, men det går den rigtige vej!
  • Mød Svendborgsund Bryghus midt i Odense. Kong Volmer får besøg af Bo Abelgren på fredag den 4. oktober til øl og smørrebrød. Læs mere på Facebook
  • Munkebo Brewery har oktoberfest ved Odense Havn lørdag, den 19. oktober. Læs mere på Munkebo Brewery & Small Craft Distillery
  • Julefest på Indslev Bryggeri er som altid sidste lørdag i oktober, nemlig den 26., kl. 10-18. Læs mere på Indslev Bryggeri
 
Mere om DØE

Er du ny i Danske Ølentusiaster, så læs denne side på odense.ale.dk, der fortæller, om hvordan tingene foregår i lokalafdeling Odense.

Facebook

Facebook for DØE i Odense  

Facebook for landsforeningen 

Følg med på vores lokale FB-side, der kommer de små nyheder og andre arrangementer. 

Kontakt DØE Odense

Formand:

Jan Tonni Hansen

janth1952@gmail.com

Tlf.: 30 34 28 07

 

 

Næstformand:

Thomas Kent Madsen

thomaskentmadsen@gmail.com

 

 

Kasser:

Finn Littau

finn.littau@ale.dk

 

Resten af Fyn

Region FYN:  Her

 

Lokalafd. Faaborg: Her

Lokalafd. Middelfart: Her

Lokalafd. Svendborg: Her

Lokalafd. Østfyn: Her

.

Ølrejser

Har du mod på at prøve en ølrejse, så se udbudet på BeerTravel