Nyhedsbrev september 2009

Så står et par travle efterårsmåneder for døren.

Her er lidt nyt om

1. Øllets Dag

2. Begyndersmagning

3. Medlemsmøde september om lambik

4. Årsmøde på Flakhaven

5. Ølfestival i Esbjerg

6. Fynsk Håndbryg

7. Ølsteder

 

Øllets Dag

På lørdag fejres Øllets Dag, foreningens fødselsdag over hele landet. I Odense har vi i år valgt at koncentrere os om Kulturnatten i stedet for lørdag. Derfor vil vi være på gågaden i krydset mellem Kongensgade og Slotsgade fredag aften, med en fin ny stand.

 

Ølsmagning for begyndere

På tirsdag den 8. september følger vi op på Kulturnatten og Øllets Dag med en ølsmagning for begyndere. Vi smager på 4 gode øl og fortæller om øllene, om ølsmagning og ølstile generelt og om vores forening.

Det foregår på Carlsens Kvarter, på Hunderupvej, kl. 19.30 til ca. 21. Prisen er 40kr. for de 4 smagsprøver.

Det er hovedsageligt rettet mod nye og kommende medlemmer. Vi vil dog gerne have fuldt hus, så det ser ud af noget. Derfor er man mere end velkommen til at kigge forbi, deltage hvis der er plads, og ellers hygge sig med andre der har kigget forbi. Det kunne jo være man var lækkertørstig...

 

Medlemsmøde september om lambik

15. september kl. 19.30 på Carlsens.

Efter længere tids efterspørgsel vil september måneds smagning komme til at dreje sig om Lambik øllet.

Det vildgærede belgiske øl kan være svært at komme i gang med. Det smager meget anderledes end andet øl, og nogle afskriver det desværre som noget der ikke er værd at bruge tid på. Det er synd for som alle ekstraordinære smagsoplevelser er det blot noget der kræver lidt tilvænning.

Viden om produktet hjælper også en del, derfor vil vi denne aften tage en grundig gennemgang af lambikkens smagselementer - hvad er det der får det til at smage anderledes end de fleste øl? Vi lægger ud med et par øl som de fleste vil kunne forholde sig til, men som trinvist introducerer lambik.  Historie og brygmetode bliver der også lidt plads til.

 

Årsmøde på Flakhaven

Årsmøde kl. 19.30 med dagsorden ifølge vedtægterne.

Før mødet arrangeres mulighed for spisning. Efter mødet er der ølsmagning af Flakhavens særøl, krydret med gode historier. Nærmere følger i næste nyhedsbrev, herunder priser for henholdsvis spisning og ølsmagning.

 

Ølfestival i Esbjerg

Den næste Ølfestival er undervejs - Jyske Øldage 2009 finder du i Esbjerg, centralt i byen i Musikhuset, fra torsdag den 22. til lørdag den 24. oktober.

Billetsalget til medlemmer er startet på festival.ale.dk hvor der også er mere information om Jyske Øldage 2009.

 

Fynsk Håndbryg

Årets store håndbrygsmagning ser efterhånden rigtig godt ud. Der er snart ikke plads til flere deltagende øl i konkurrencen, men der er plads til en del publikum endnu.

Det foregår i Gæstestuen på Albani (hvor vi var i juni sidste år), lørdag den 31. oktober fra kl. 13-17.

Læs mere og hold dig opdateret på haandbryg.ale.dk

 

Ølsteder

Værtshuslisten på odense.ale.dk er blevet opdateret efter foreningens nye format. Her listes antal af forskellige fad- og flaskeøl, stedets niveau med hensyn til ølkort og personalets viden, foruden stedets særpræg - egne øl og cask conditioned øl.

Ideen er at alle oplysninger nu er tilgængelige mere skematisk så det bliver lettere at uddele værtshusprisen Dansk Ølmærke. Er man logget ind på ale.dk er der nu mulighed for at skrive en kommentar om stedet. Især rettelser til tal og kategorier, men også gerne et par ord om ens eget stamsted. Kender du nye steder der bør optages, så send mig gerne en mail.

Det var ordene for denne gang

Højt skum,

Christian

 
En varm solskinsdag i Belgien er ikke en nødvendighed for at kunne værdsætte lambik, men det hjælper selvfølgelig.
Diverse nyt

 

Carlsens Kvarter er kommet lidt mere med på internettet. Mike har oprettet en side på facebook, og samtidig er carlsens.dk ved at få en grundig overhaling.

Midtfyns Bryghus har brygget en øl til fordel for Dansk Blindesamfund, med etiket printet i punktskrift. Den skulle være i landets brugser fra denne uge.

I samme genre kan det nævnes at Viborg Gangbar Lager til fordel for Muskelsvindfonden (fås kun steder med kørestolsadgang) er blevet fast sortiment på Cafebiografen.

Og seneste nummer af ØLentusiasteN indeholder adskillige fynske nyheder:

Indslev er nomineret til en stor tysk designpris for deres stilrene designlinie. Tillykke!

Brygmester Christoph Behnke flytter fra Søgaards Bryghus i Aalborg til Vestfyens Bryggeri.

Stensbogaards fynske humle har haft det svært, men der kommer forhåbentlig øl ud af det. Jeg glæder mig!