Nyhedsbrev august 2008

Så nærmer vi os første medlemsmøde efter sommeren og derefter går det stærkt med spændende arrangementer. I dette nyhedsbrev kan du læse om:

Augustmødet

Årsmøde

Ølsmagning for begyndere

Unik amerikansk ølsmagning

Indkøbstips

Efterlysning

Jeg håber I hygger jer med sommeren. Jeg var i Tjekkiet at drikke øl i juni, og nu er jeg på vej til en uge i London til Great British Beer Festival, med flere hundrede britiske cask ales, en del spændende belgiske øl, og ca. 50 amerikanske øl som ikke kan købes i Danmark. Det bliver en travl og dejlig uge...

 

Augustmødet

Tirsdag den 19. august er vi klar til efterårets første møde. Det er naturligvis på Carlsens Kvarter kl. 19.30, og emnet er europæiske øl. Der er ikke så mange der har lovet at medbringe øl fra ferien, men vi laver alligevel en spændende smagning med øl fra forskellige europæiske lande. Desuden kommer Festivalchef Marttin Stuart Nielsen og fortæller om den europæiske ølfestival.

Bemærk at vi fra og med dette møde har hævet prisen til 125 kr. pr. møde for at kunne præsentere de øl vi gerne vil uden at møderne giver underskud.

Tilmelding som altid efter vejledningen på http://www.ale.dk/index.php?id=353

 

Årsmøde

Tirsdag den 16. september er der årsmøde i lokalafdelingen. Som det efterhånden er blevet tradition, holder vi det på Bryggeriet Flakhaven, og det er som vanligt planlagt til at vare fra 19.30 til 22.00. Dagsordenen (uden evt. ølpauser) er

1. Valg af dirigent
2. Beretning om Lokalafdelingen
3. Valg af Lokalafdelingsformand
4. Valg af Lokalafdelingsnæstformand
5. Valg af menige bestyrelsesmedlemmer
6. Eventuelt og anden ølsnak

Der kom ikke nye medlemmer ind i bestyrelsen sidste år, så for at holde dynamikken igang ville det være rigtig godt at få en eller to nye ind i år. I modsætning til andre bestyrelser der lokker, så kan man her virkelig tale om at det er en overkommelig indsats der forventes. Men vi vil meget gerne have nogle nye input i arbejdet. Kontakt mig gerne med spørgsmål.

Der vil være mulighed for at mødes til spisning kl. 18.00. Pris og andre detaljer får I på mødet den 19. august, og på arrangementssiden på ale.dk på samme tid.

 

Ølsmagning for begyndere

Vores medlemsmøder er sådan set altid let tilgængelige for begyndere der vil have en god øloplevelse. Men vi vil gerne give nogle værktøjer til medlemmer der er helt nye med ølsmagning så I kan få endnu mere fornøjelse af det gode øl.

14. oktober holder vi derfor et ekstraordinært medlemsmøde rettet mod nye. Vi stiller ingen formelle krav om hvor ny du skal være, men det er fortrinsvis rettet mod medlemmer der har været til ingen eller få medlemsmøder og gerne vil blive bedre til at smage på øl. Den 21. oktober er der almindeligt medlemsmøde så ingen bliver snydt.

Jeg vil fortælle helt grundlæggende om hvad øl er, hvordan man smager og hvad man skal lægge mærke til, og hvilke duft og smagskomponenter der er i øllet. Til praktisk øvelse og fornøjelse vil der være nogle lettilgængelige og almindelige repræsentanter for de gængse øltyper.

Tilmelding og betaling sker som sædvanlig efter instruktionen på http://www.ale.dk/index.php?id=353

 

Eksklusiv amerikansk smagning

Jeg har været med til at sørge for at dette kom til Odense, og glæder mig selv gevaldigt:

Er dette virkelig øl?
Gran, blåbær, peberrod, brombær, solsikke, honning, laktose, fersken, johannesbrød, sort kirsebær, anisfrø, mint, vanille, ingefær, jordbær, ahornsirup, ristet valnød, tomat, peber, selleri og dild - velkommen i Short's syrede ølunivers!

Danmarks nyeste ølimportør Drikkeriget tilbyder eksklusiv smagning af en serie meget unikke øl fra den lille brewpub Short's Brewing Co. der ligger i staten Michigan i USA. Short's, som måske er det mest eksperimenterende bryggeri i USA, brygger bl.a. 13 øl i deres imperial serie og det er dem du nu har mulighed for at smage! Short's brygger i så små mængder at de ikke har mulighed for at distribuere deres øl - udover til os! Der er altså tale om øl du kun kommer til at smage her eller hvis du besøger brewpubben i Michigan!

Denne ølsmagning henvender sig til dem, der vil prøve noget sjældent og helt unikt!

Smagningen afholdes den 28. august 2008, kl. 19.00 hos og i samarbejde med Vinens Verden, Slotsgade 21, 5000 Odense.

Prisen er 320 kr. pr. person. Betaling for smagningen skal ske i Vinens Verden senest den 25 august.


Yderligerer information og tilmelding:
Mads Nørgaard, mads@godevine.dk

 

Indkøbstips

Samme distributør, Drikkeriget importerer også de to spændende amerikanske bryggerier Jolly Pumpkin og Hoppin Frog til Danmark, og de vil forhåbenligt kunne fås i Vinens Verden i løbet af august. Jeg har smagt et par stykker af Jolly Pumpkins øl, og det er noget af det mest unikke i verden. Forskellige belgiske ales med vildgære og bakterier som måske kan beskrives som et mix af Orval, Rodenbach og De Dolle Brouwers. Fra Hoppin Frog har jeg smagt flagskibet BORIS the Crusher som er en af de mest komplekse og afbalancerede Imperial Stouts jeg har smagt. Jeg håber deres øvrige øl er lige så gode.

Boysens på Skibhusvej er begyndt at føre nogle af de mere specielle Fantome øl. Jeg købte nogle af de sidste Speciale d'Eté, men han regnede med at han kunne få fat i flere og andre i slutningen af august. Kan man lide den almindelige Fantome er det meget spændende at gå på opdagelse i deres specialudgaver.

 

Efterlysning

For et par år siden fik Vinens Verden lavet deres egen øl som blev brygget på De Ranke og kun kunne købes her i Odense. Jeg har en ølnørd kammerat i London som er stor fan af De Ranke og har smagt alt hvad de har lavet undtaget denne øl. Jeg har forsøgt at opstøve en flaske til ham, men indtil videre uden held. Så derfor spørger jeg nu om der er nogen af jer der læser dette der har en flaske i kælderen som I er villige til at sælge mig?

Skriv til mig på christian.scheffel@ale.dk