Nyhedsbrev februar 2008

I dette nyhedsbrev kan du læse om

  • Valgmøde
  • Kommende møder
  • Generalforsamling
  • Ølfestivaller
Valgmøde

Så nærmer tiden sig hvor det er blevet tid til at smage på de ti nominerede øl til Årets Ølnyhed 2007. Igen i år er Fyn overrepræsenteret i finalen i forhold til øens størrelse, så vi kan glæde os over at vores lokale øl har en rigtig høj standard. To fra Vestfyen og to fra Midtfyn er rigtig flot. Tirsdag den 19. februar er der udsolgt, men mandag den 25. er der stadig ledige pladser.

http://www.ale.dk/index.php?id=353

Send altid en mail til Lars når du tilmelder dig, så han kan få fat i dig i tilfælde af aflysning eller andet. Og husk at melde afbud hvis du er forhindret i at komme, så andre kan få glæde af pladsen (og du kan bruge dine 100kr. på et senere møde).

Det er lykkedes at skaffe alle ti øl, men vi har kun ganske få flasker Ølfabrikken Sort Jul. Så hvis du har nogle flasker stående i kælderen og kan undvære, vil vi meget gerne høre fra dig. Bare svar på denne mail, så bliver det sendt til mig.

 

Kommende møder

Til de to møder i marts med belgisk øl er der stadig god plads. Efter marts er det vores vurdering at der er mindre efterspørgsel efter medlemsmøderne, så der går vi tilbage til et møde pr. måned. Når vi er ude at skaffe speciel øl andre steder giver det underskud hvis møderne kun er halvt fyldt op.

15. april er det skandinavisk øl. Selv om de øvrige nordiske lande generelt har en mindre begejstret ølkultur, så er der mikrobryggerier der er fuldt ud på højde med de bedste danske. Vi smager på nogle af dem, og tager også et blik på hvad de ellers laver i Norden, foruden en dansk øl eller to.

20. maj smager vi sommerøl. Vi skal smage på (og fortælle om) en række af de bedste øl til afslapning på terrassen en varm sommerdag, så vi alle er godt forberedt på en forhåbentlig dejlig varm sommer.  

17. juni er der håndbryg. Vi får besøg af en række håndbryggere fra Odense og omegn (herunder jeres formand og næstformand), der vil medbringe noget spændende øl, vi skal smage på. Kom og smag hvor godt håndbrygget øl kan smage eller få inspiration til nye opskrifter, hvis du selv går med en lille brygger i maven. 

Bemærk: Dette møde bliver ikke afholdt på Carlsens Kvarter, præcis hvor det bliver ved vi først, når vi kommer lidt tættere på.

Husk tilmelding og betaling på forhånd!

 

Generalforsamling

Generalforsamlingen i landsforeningen afholdes traditionen tro i Odense, nemlig i Odense Congress Center lørdag den 15. marts. Der er Fynsk Ølsmagning kl. 11 hvor der bl.a. vil være mulighed for at møde det helt nye Gundestrup Mejeri og Bryghus.

Kl. 13 begynder selve generalforsamlingen, som ud over de traditionelle valg og regnskabsfremlæggelse også er mere spændende punkter som kåring af Årets Ølnyhed og Årets Bryggeri, foruden Årets Lokalafdeling, og ikke mindst en spændende ølpause midtvejs. Efter generalforsamlingen er der spisning og en ølsmagning som nok skal blive interessant. Sidste år var det Carsten Berthelsen der stod i spidsen for ølsmagningen.

Der bliver i år gjort en rigtig stor indsats for at få medlemmer fra hele landet med til generalforsamlingen, så jeg håber også at mange fra Odense og omegn vil lægge vejen forbi. Ønsker man at deltage i spisning og ølsmagning skal man tilmelde sig på ale.dk hvor man også kan læse mere om generalforsamlingen.

 

Ølfestivaller

Ølfestivallen i Århus 16-18. maj er på skinner og invitationer udsendes i disse dage til udstillerne. Toget kører næsten lige til Scandinavian Congress Center hvor det afholdes, så det er let at lave en lille dagsudflugt fra Fyn til festivallen. Ølfestivallerne er jo enestående muligheder for at udforske ølverdenen uden at skulle bruge en formue på mange halvliterflasker. Hvad enten man vil gå i dybden med en bestemt ølstil eller måske blive bedre kendt med de mildt sagt utallige mikrobryggerier på den anden side af Lillebælt og Storebælt som ikke nødvendigvis kan købes her på Fyn.

European Beer Festival 12-14. september er ligeledes godt på vej. Her er der tilsagn fra rigtig mange spændende udstillere, så man kommer utvivlsomt til at se rigtig, rigtig mange øl som ikke til daglig kan fås i Danmark. Et så stort arrangement kræver mange hænder, og jeg vil gerne opfordre alle til at overveje om ikke det kunne være spændende at være frivillig på festivallen.