Da vi ankom til bryggeriet efter et par timers kørsel fra Bruxelles entrerede vi bryggeriets hyggelige taverna. Vi fik smagt bryggeriets 2 mest solgte øl, La Chouffe som står for 77% af salget. Og Mac Chouffe som står for 20% af salget. Og så skulle der selvfølgelig indkøbes merchandise, øl og Chouffe kaffelikør i butikken.
Så var der rundvisning af Tina i bryggeriet. Det viste sig at bygningerne kun indeholdt selve bryggeriet. Så efter rundvisning der, startede vi bussen op og kørte 5 km. til deres tappehal. Det var et større kompleks med store tappekolonner og lagerhaller. Efter rundvisningen der kørte vi til en landevejskro et par km. derfra hvor det var tiden til ølsmagningen. De havde også N `Ice Chouffe der så alle øl blev testet. Alle 3 øl fra det bryggeri er fremragende, og forøvrigt et af mine absolutte farvoritbryggerier.
Lørdagen blev startet med en frisk spadseretur iført GPSèr til Cantillon bryggeriet et par kilometer fra centrum. Der var rundvisning for egen regning, med 2 smagsprøver bagefter. Det var meget interresant at se det gamle bryggeri og museum. Og øllet var jo helt godt til at rense nedløbet inden eftermiddagens rundtur på festivallen. Men det er jo nok ikke noget vi bliver afhængige af!!
På festivallen var der i år representeret 43 bryggerier med 270 øl. Vi nåede ikke dem alle, da der hver gang bliver skænket en hel øl. Men vi fik da smagt nogle nye, blandt andet en kriek fra Super des Fagnes, og en tilsvarende fra Max.
Der var aftensmad på El Greco. En udmærket græsk resteraunt på Grand Place. Stamværtshuset Delerium Cafe skulle også lige checkes. Og en læser af denne hjemmeside anbefalede os at besøge La Porte Noire. Et hyggeligt kælderværtshus et par kilometer fra centrum. Der var et glimrende øludvalg på en 80 øl, og Deep Purple nonstop. Ikke et øje var tørt!
Søndagen bød igen på bustur ud i det Belgiske landskab. Denne gang nord vest til frokost på Hommelhof i Watou. Der blev serveret en solid frokost med Hommelbier. På anbefaling af Anders Evald.
Videre til De Dolle Brouwers i Esen for endnu en rundvisning for dem der ikke havde været der før. Vi andre udryddede det sidste Stout han havde, desværre. Den er totalt iorden. Og selvfølgelig Oerbier.
Cafe In de Vrede over for Sint Sixtus skulle selvfølgelig også besøges. Det blev til smagning af Westvleteren øllet og osten på cafeen. Øllet kan man ikke købe med hjem mere på cafeen.