Fynske aftener august 2006

På de 2 møder med Fynsk microbryg og hjemmebryg på Carlsens Kvarter var der følgende på programmet;

Den Sorte Enke fra Refsvindinge Bryggeri. En ny overgæret mørk hvedeøl på 5,7%. Det er bygger John`s søn som er mester for den. Godt gået!

Præstens Skræk fra Kerteminde Bryghus. En mørk overgæret på 6,5%. En af bryggeriets bedste øl. Navnet kommer af at den tidligere kone på bryggergården var god til at brygge øl, og når folk havde været på besøg for at smage på varene, var det ikke altid at de kunne finde den lige vej hjem, heller ikke præsten!

Hvede Bock fra Indslev Bryggeri. En heftig mørk hvedeøl på 8 %.  Den bedste af bryggeriets pt 3 hvedeøl. Indslev Bryggeri genåbnede i år med nyt inventar og tysk brygmester. Nr. 3 i rækken var publikums farvorit! 

 

3 Fynske deltagere.

Fynsk hjemmebryg.

Efter de 3 "kommercielle", var det hjemmebrygger Klaus Ferslev fra Otterup der præsenterede 3 hjemmebryg. Han medbragte 3 fustager.

Først en IPA, dejlig mild og behagelig, på 6%. Derefter en Belgisk inspireret dubbel på 6%, og til sidst en Belgisk julebryg på 10%. Der var virkelig noget godt øl, der nemt kan slå meget af det der er på markedet! Han burde nedsætte sig som brygger og genåbne Otterup Bryggeri, men det er der desværre ikke nogen planer om. Der var stor begejstring for øllet blandt medlemmerne på møderne. De 2 møder samlede 55 deltagere. 

Hjemmebrygger Klaus og nederst overtjener Claus der tapper Ferslev Håndbryg
På et af de 3 fynske bryggerier jeg indkøbte øllet på til augustmøderne var jeg så heldig at få et par kørebajere til hjemturen!