Formændenes favoritter 21 august 2007

Så nåede vi sidste aften med medlemsmøde på Carlsens Kvarter med nuværende næstformand & formand.
Vi har nu kørt lokalafdelingen her i 4 år, og mener at det er på tide at der kommer andre boller på suppen og nye kræfter til at videreføre afdelingen.
Vi har kørt den på vores måde, og vi har haft mange hyggelige aftener i de ”historiske lokaler” i godt selskab med mange hyggelige mennesker og godt øl. Husk på at det var her foreningen Danske Ølentusiaster blev stiftet i september 1998.

Som det kan ses af aftenens øludvalg, så kan det næppe skjules for nogen at vi er og forbliver ”Belgofile” Vi har selvfølgelig smagt øl fra hele verden, og har da også smagt meget nyt dansk microbryg. Det meste af det ganske udmærket, men vi vender altid tilbage til det belgiske!
Er der et bryggeri som vi er enige om, så er det Achouffe i Ardennerne

Vi har begge været mange gange i Belgien, på ferier, bryggeribesøg, og selvfølgelig snart som fast inventar ved de 2 ølfestivaler i Antwerpen i marts og Bruxelles i september. Det er beskrevet her på Odenses homepage.

Aftenen blev som sædvanligt indledt med beretning om kommende aktiviteter i øllets verden, hvorefter Niels og Søren hver fortalte om deres 4 favoritter ledsaget af diverse røverhistorier. Der var længe totalt udsolgt, og der var desværre nogle som vi måtte sige nej til.

Listen så således ud;

Frank Boon Kriek 4,5%    Søren


Saison Dupont 6,5%   Niels


Poperings Hommelbier 7,5%   Niels


La Chouffe 8%   Niels


Westmalle Dubbel 7%   Søren


Nìce Chouffe 10%   Søren


Guinness Foerign Stout 7,5%   Søren


Rochefort 10 11,3%   Niels

Det meste øl var der bred tilfredshed med, dog var det ikke alle der kunne lide kirsebærøllen. Til gengæld var der mange der roste den kraftige Guinness udgave som jeg hentede på bryggeriet i juni. Den er ikke nem at opdrive her i landet, men til gengæld så er den let tilgængelig i Belgien i 8% udgaven.

 

Niels

Guinness visitor center i St. James Gate i Dublin. Det er Irlands største turistattraktion, og selvfølgelig et must for enhver Ølentusiast. Bemærk glaskuplen foroven. Der er baren med frit udsyn hele vejen rundt udover Dublin.

Husk at booke biletter hjemmefra på hjemmesiden, så springer man over køen.

Søren 20070822

 

Grand Place september 2005
Lige en hilsen til Kennet på Carlsens
Porter House i Dublin. Byens bedste brygværtshus. Beliggende i Temple Bar området. Det skal besøges.
Øllet til venstre er den Belgiske udgave på 8% og den til højre er den irske på 4,2%
På toppen af Guinness