Danske nyheder 2007

Nye Danske microbryg.

Medlemsmøde 19 juni 2007 på Carlsens Kvarter


Midtfyn Wheat 5,6%

Duelund Bryglade Cowboy Den Gode 6%

Virklund Dark Brown ale 5,6%  
Midtfyn IPA 7,3%

Duelund Bryglade Cowboy Den Onde 8%

Brøckhouse EPIC Rød  9%

Ølfabrikken Sortøl ”Brussels Black Ale” 9,5%

Vestfyen Willemoes Porter 9,8%

Stevns Bryghus Tryggevældebryg Nr. 2 9%   
Mikkeller Monk`s Elixir  10%


Juni mødet på Carlsens Kvarter samlede 36 deltagere.
På programmet var der nyheder fra Danske microbrygggerier 2007. Det er dog godt nok lidt af en tilsnigelse at kalde Brøckhouse og Vestfyen for microbryggerier!

Der blev lagt ud med en hvedeøl fra Midtfyns Bryghus. En forårs- og sommerøl der er frisk og fyldig som de fynske piger.
Brygget på hvede og byg, og tilsat honning, hindbær og lime. Den delte godt nok selskabet i 2, men den skal ikke gøres til mere end den er. Det er jo hverken en Hoegaarden, eller en tysk hvedeøl, rent personligt syntes jeg den er rigtig frisk en varm sommerdag.

Nr. 2 var den første i Duelunds Bryglades Cowboy serie. Den Gode. En dejlig let drikkelig ravgylden ale brygget på fire forskellige malte og tre typer amerikansk humle.
Serien er opkaldt efter den gamle italienske Sergio Leone spagettiwestern med Clint Eastwood i en af hovedrollerne. The Good, The Bad & The Ugly. For øvrigt brygger Poul Højlund`s kones ide. 

Nr. 3 var Dark Brown Ale fra Virklund bryghus syd for Silkeborg. En videreudvikling af deres Brown Ale, med mere ristet malt.

Nr. 4 var igen fra Midtfyn. Denne gang deres bud på en IPA. Virkelig en dejlig øl, som blev rost. Især af Niels.

Nr. 5 var den Onde fra Duelund Bryglade. Deres bud på en IPA. Den smagte underligt, der må være gået mælkesyrebakterier i den. Den var mærket Batch 2. Jeg har selv nogle stykker stående, mærket Batch 1, og de smager ganske udmærket.

Nr. 6 var Rød fra Brøckhouse`s nye Epic serie. Den fik ikke mange roser med på vejen. 

Nr. 7 var Sortøl ”Brussels Black Ale”fra Ølfabrikken. En heftig sag på 9,5% i den velkendte humlede stil fra bryggerne i Tisvildeleje. Nok en af de mest spændende øl den aften.

Nr. 8 var nyeste øl i Willemoes serien fra Vestfyen i Assens. Henrik Sørensen har gjort det igen. Dette er opfølgeren på årets ølnyhed 2006, Villemoes jul. En rigtig god Porter på 9,8% med en behagelig smag uden overhovedet at være sprittet. Og så gør det jo ikke noget, at den er til at købe for penge. (Indkøbt for 16,95 kr.)  

Nr. 9 var Tryggevældebryg Nr. 2 fra Stevns Bryghus. Vi har før haft Nr. 1 i samme serie med på et møde, med stor succes. Det gjaldt dog desværre ikke Nr. 2 her, som smagte alt for meget af Anus, med det resultat at der var flere der hældte øllet ud. Det er en ommer.

Nr. 10 Monk`s Elixir fra årets bryggeri 2006, Mikkeller. En ægte Belgier på 10%, brygget og tappet i Belgien.  Den ligger så tæt på den ægte vare, som man kan komme.

Søren 20070620