Ølvandring Odense lørdag 14 april 2007

Franck A

Årets ølvandring i Odense gik til alle de pæne steder som har et godt udvalg af øl uden at være superligaen. Steder der ligger som boblere til Dansk Ølmærke. I byer hvor man ikke er forvænt med to så fremragende værtshuse som vi har i Odense er der måske også nogen af stederne der ville få et bronzemærke. 13 mennesker var med på turen. Incl. 2 trofaste deltagere fra Esbjerg, Jakob og Leif.

Vi lagde ud med brunch kl. 10 på byens pæne gamle sted Franck A, hvor de er fulgt med ølrevolutionen og i dag får lavet deres egen serie mikrobrygget øl på Troldhede Bryggeri. Jeg fik en Tobias blonde til 59 kr. hvilket var en udmærket blonde med let parfumeret belgisk duft og en god portion krydderier. Køleskabstemperaturen passede til denne øl, mens den engelsk inspirerede Tobias Ale ved denne temperatur slet ikke kunne folde sig ud. Vores brunch til 95 kr. var en passende portion med lidt af hvert. Lige som øllet må man sige tilfredsstillende men de ved hvad de skal have for det.

 

Cafe Gertrud

Efter Franck A gik vi ind til naboen Skt. Gertrud hvor de har et pænt udvalg af udenlandsk øl, og ikke de samme mærker som man ellers ser. Jeg drak en Anchor Liberty Ale og der blev i det hele taget drukket en del Anchor, foruden Duvel og Cooper. Til 42 kr. for en 33cl flaske er Gertrud også i den dyre ende. De har et kæmpe udvalg af glas og burde bruge dem, men dem der fik deres dyre øl i et colaglas var ikke imponerede. Mens der havde været stille på Franck A var der allerede på dette tidspunkt godt gang i udeserveringen.

 

Leif & Lars

Næste stop var The Room i Brandts Passage. Denne cafe har det klassiske udvalg, med gængse udenlandske øl fra House of Beer. Jeg fik en (desværre iskold) Budvar pilsner til fornuftige 40kr. mens mange havde valgt en Ørbæk Fynsk Forår. Desværre var der tale om foråret 2006, og øllet smagte derefter - alle fik dog en ny øl da det blev opdaget. The Room var nok dagens kedeligste ølsted, men der er jo stadig rigtig mange mere kedelige steder som ikke var med på dagens tur.

 

Cafe Biografen

Vi fortsatte i Brandts Passage med at gå på Cafebiografen, hvor der udelukkende serveres dansk øl, herunder et skiftende udvalg af mikrobrygget specialøl. Da det er min egen arbejdsplads vil jeg undlade ris og ros, men blot konstatere at ugens bryggeri var Ølfabrikken og jeg fik min yndlingsøl Porteren som koster 49 kr.

 

Eydes Kælder

Videre til Eydes Kælder som er en flot og gigantisk stor pub i engelsk stil, men faktisk mest brillerer med belgisk øl. Jeg fik en St. Benoît Brune til 42 kr. som var en ganske fornuftig øl, men igen i den dyre ende. Øllet var alt for koldt til en brune, men serveret med korrekt glas. Det var også tid til at fylde depoterne, og min frokost blev en frokostbøf til rimelige 79 kr.

 

Gårdhaven på den Smagløse

Et stenkast borte på Den Smagløse Cafe er indretningen mindre prangende, mens priserne er imponerende. Jeg gav 26 kr. for min Brooklyn Black Chocolate Stout hvilket næppe kan gøres bedre for en så udsøgt øl. Den smagløse har et mindre udvalg af specialglas og pigen i baren gjorde en god indsats for at sætte alles øl sammen med et passende glas. Fornemt. Der var ikke mange mennesker, så vi fik alle plads i den lille og lukkede gårdhave hvor solen var dejlig varm.

 

På Sir Club holdt vi stilen og fik et bord helt ude ved det store åbne vindue mod gaden. Ikke desto mindre var der stadig fadølshaner fra julebryg i baren, hvor det dog viste sig at der ikke var mere øl på. Til gengæld var der Frosty fra Gourmetbryggeriet, og det var alligevel så pudsigt at jeg måtte have en. Til 30 kr. var det ikke afskrækkende. Kl. 17.17 blev dagens første øl væltet, og selvom det var et hændeligt uheld kan det være at vi så småt var begyndt at ligne en flok mennesker der havde drukket øl siden kl. 10... Bag baren vidste de ikke meget om øllet, men de var i det mindste ærlige nok til at indrømme det. Og de havde glas til alle deres mærker, så det var en overkommelig opgave at give os de rette glas.

 

Næstsidste officielle stop var sportspubben Kick-off der var fyldt med tilskuere til FA Cup fodbold. I modsætning til Eydes er der et øludvalg der passer til stemningen og der er både Fullers og Samuel Smith på programmet. Jeg valgte en Samuel Smith Oatmeal Stout til rimelige 42 kr. for en halv liter.

 

Heidi...

Da vi sluttede af på Heidis Bierbar havde de allerede taget hul på lørdag aften med høj 80er pop i højttalerne selv om vi var ret alene da vi ankom. Vi fik en fin mængderabat på 25 kr. pr. flaske Paulaner Salvator, noget de fleste benyttede sig af. Udvalget af tyske øl er i det hele taget helt i orden, og glassene passer til øllet.

 

Tobias øl på Franck A.
Cafe Gertrud
The Room
Cafe Biografen
Eydes i Kongensgade
Den Smagløse Cafe
Ølkortet på den Smagløse Cafe
Sir Club
Jakob
Kick Off i Overgade
Heidis Bierbar i Vestergade
Klaus
Lars & Christian i højt humør på Heidi`s
C4 i "Øltapperstræde"
Leif & Peter på 4 tallet. Godt brugte efter en lang dag i "Oense"

Der var efterslukning på C4.

 

En af formandens favoritter, serveret på Gertrud

Det var så beretningen fra årets ølvandring, oplevet af Christian Scheffel.