Stoutsmagning 16 januar 2007 på Carlsens Kvarter

8 af aftenens øl

Traditionen tro blev sæsonen indledt med Stout smagning..


33 medlemmer mødte op til en heftig omgang.
Den nye chef for Midtfyns Bryggeri, Eddie Szweda var mødt op for at præsentere et par nyheder.
Der blev indledt med et forsøgsbryg, en IPA på 8,5%. En god IPA som nok skal slå an på markedet. Der er virkelig kommet andre boller på suppen på bryggeriet. Deres nye Stout er  fremragende, og absolut en værdig kandidat til årets ølnyhed 2006. Den er for nylig kommet på fad på Carlsens Kvarter. Så prøv den næste gang du kommer der, ellers er den selvfølgelig til salg hos øens førende ølpushere.  Mon ikke at vi laver en tur til Brobyværk til sommer?


Derefter var der ægte blindsmagning af 4 Stouts, som Eddie havde foreslået, for at få folkets ubetingede kommentar. Og den fik kamp til stregen.

Udover Midtfyns stouten bestod blindsmagningen af en gammel kending fra Helsingør.
Wiibroe Imperial stout, som har været ude af markedet i 4 år. En massiv efterspørgsel er årsagen til at øllet er kommet på markedet igen. Dog for øjeblikket kun til salg i Nordsjælland, men det er da vist kun et spørgsmål om tid enden den kan købes over hele landet! Det er Carlsberg der brygger den nu.
Jylland var præsenteret med Knark III fra Duelund Bryglade ved Kjellerup. En rigtig god stout som kommer i flere udgaver når bryggeriet kommer op at køre i 2007. Denne er brygget oppe på Thisted bryghus.
En dark horse i blindsmagningen var Samuel Smiths Imperial stout fra Tadcaster i England. En af mine favoritter, som desværre viste sig at være taberen, og Regionsformanden som ”kun” er til engelsk gav den laveste karakter. Da det gik op for ham, var han klar til at gå ned og springe i Odense å.

 

Det var 3 værdige modstandere til Midtfyns stouten.
Blindsmagningen foregik på den måde at hver deltager fik 4 nummererede glas, og de 4 øl blev serveret samtidig i nummerede kander. Man skulle så udfylde en stemmeseddel med karakterer på en 5 skala, og evt. navn på bryggeri. Der var ingen der kunne gætte alle 4 øl.

Resultatet blev;

Nr. 1   128 point  Wiibroe Imperial Stout 8,2%
Nr. 2   113 point  Midtfyns Stout 7,2%
Nr. 3   112 point  Duelund Bryglade Knark Imperial Stout 3 7,4%
Nr. 4    99 point   Samuel Smiths Imperial Stout 7%

 

Niels afslører resultatet

Efter blindsmagningen var der en Belgier fra de skøre bryggere på listen. En god stout som vi faldt for da vi besøgte bryggeriet sidste år i september.
Derefter en gammel klassiker, Youngs chokolade stout, som er en af de bedste på markedet i den genre.
Som afslutning var der 3 heftige amerikanere, først Avery`s Czar, derefter en egetræslageret Yeti fra Great Divide. Til afslutning havde Carsten fra Vinens verden i Slotsgade været så flink at sponsorere en omgang Rogue Imperial stout. Nok aftenens bedste øl, det var virkelig en heftig sag på 75 cl flasker med både kapsel og patentprop.

De Dolle Brouwers Stout 9%
Youngs Chocolate Stout 5%
Avery Czar Imperial Stout 11,03% 
Great Divide oak aged Yeti imperial Stout 9,5%
Rogue Imperial stout 11,6%

 

Vinder af blindtest, Wiibroe Imperial stout.
Ny chef for Midtfyns bryghus. Billedet her er dog fra julemarkedet på Lundegård ved Nr. Broby
Det var ikke nemt at se forskel
Nok aftenens bedste øl...