Europæisk øl

Tirsdag den 19. august holdt vi første medlemsmøde efter sommerferien. Det var en fornøjelse at se at selv om mødet var lidt tyndt besat en uge før, så nåede vi alligevel op på de ca. 30 deltagere der får lokalet på Carlsens til at se hyggelig fyldt ud (og er nok til at varme det op til tropisk temperatur på en sommeraften).

Mødet stod i Europas tegn, en meget løs ramme som mest af alt dækkede over at vi havde fået Marttin Stuart Nielsen til at komme og tale om den europæiske ølfestival. Vi smagte på øl som var hentet rundt om i Europa, med et par enkelte velkendte navne.

 

Vi lagde ud med en klassisk hefeweizen fra det lille tyske bryggeri Hütten, som ellers ikke kan fås i Danmark. Derefter var det en Staropramen Granat fra Carlsens haner, en god Tjekkisk wienerøl, som altid glæder ganen. Tredje øl var en Herslev Midsommer Bryg med lidt flere spilopper, da det er en witbier brygget med det meste af et birketræ som krydring. Fra Sverige havde vi Oppigård Late Summer Ale som var en vel humlet pale ale, og så var det tid til nogle tungere belgiske typer. Kasteel Rouge er en dubbel brygget med kirsebær, og serveret kold var det en meget forfriskende øl trods 8% alkohol. De Ranke Noir de Dottignies er helt ny og er en meget mørk belgisk ale som efter lokalformandens mening ikke helt lever op til De Rankes øvrige mesterværker. De Hemel Nieuw Ligt fra Holland er også en fast del af Carlsens repertoire, og var en rigtig fin frugtagtig stærk belgisk type. Da det er en 10% øl i i helliter flasker kan det anbefales at dele. Marttin havde medbragt en Anchor Porter af ældre dato som hans bud på en ferieøl, og til slut havde ex-formand Søren fra Belgin hjembragt den helt geniale Chouffe Houblon Dobbelen IPA Tripel som der desværre endnu ikke er nogen danske importører der har fået fingrene i.