Pilsen, Prag og London

8B på udflugt? Nej, det er ølnørder på vej til den første brewpub.

I slutningen af juni var der europæisk træf for Ratebeer i Pilsen. Jeg tænkte at jeg lige ville dele lidt billeder for at gøre jer misundelige. Vi mødtes 35 ølnørder en fredag middag på torvet i Pilsen, og tog straks afsted til den første brewpub. Så gik det ellers slag i slag to dage, og søndag sluttede vi af med en kæmpe smagning af medbragte øl.

 

Vi besøgte naturligvis Pilsner Urquell bryggeriet og fik deres fremragende rundvisning. Porten genkender man fra bryggeriets røde logo. I kælderen har man stadig gærkar og lagertønder i træ som kun bruges til en begrænset produktion af en særlig udgave af Pilsneren som kun fås i forbindelse med rundvisning på bryggeriet. Den normale produktion foregår i ståltanke.

Der blev sat stor pris på den fantastiske ufiltrerede pilsner tappet direkte fra trætønderne

Flere besøg på brewpubs og værtshuse

Søndagens store smagning bød på et flot jubilæum. Svenskeren Per blev den anden til at nå 10.000 ratings. Til sammen har han, Jens og Henrik smagt over 30.000 øl. Filip som har arrangeret det hele nåede at blive lidt træt søndag eftermiddag.

Efter weekenden i Pilsen tog jeg videre til Prag hvor der både blev tid til øl og mere almindelig turisteri. På Staropramen er der også mulighed for at smage øllet ufiltreret, og det er en stor forbedring i forhold til flaskeudgaven. På brewpubben Strahov oppe på bjerget ved Prags gamle borg, er der fremragende øl. Den imponerende ølhylde er fra ølbutikken Pivni Galerie.

GBBF i London

Ølsmagning hos Chris

5-9. august var der Great British Beer Festival i Earls Court i London, og jeg deltog for andet år. Den varer fra tirsdag til lørdag og derfor stod jeg bag baren med amerikansk øl noget af tiden og havde stadig rigelig tid til at smage på en hel masse øl. Vi var 15 ratebeerians der mødtes allerede lørdagen i forvejen for at smage på øl og tage på pubcrawls i weekenden. Der er ingen pubber i England der har et udvalg af øl der kommer bare i nærheden af hvad vi er vant til i Odense, til gengæld kan man smage rigtig god øl hvis man kender de rette steder.

Et besøg i London kræver naturligvis også en tur forbi Chelsea's hjemmebane på Stamford Bridge.

Hygge ved Ratebeer bordet på festivallen. Der bliver smagt mange øl og arbejdet seriøst med vurderingen af dem, men stemningen er høj og der er masser af plads til hygge og tid til at nyde den særlig gode øl.

De amerikanske mikrobryggerier leverer øl til GBBF i engelske casks som serveres lige som de engelske øl. En god dobbel IPA mister lidt potens ved at være blødt karboneret, men mange af øllene bliver rigtig spændende på den måde. Køleskabet indeholder endnu flere amerikanere foruden øl fra hele verden, fra Sri Lanka over Nigeria og Sydamerika til Jamaica.