Skovtur ved Odense Å

Ved Frederiksbroen

Hvor heldig har man lov at være? På forårets sidste fantastiske solskinsdag, lørdag den anden maj, var vi 30 ølentusiaster på en hyggelig skovtur langs Odense Å.

Vi startede på Carlsens Kvarter, og gik så afsted gennem Odenses oase, i de ældste dele af byen. Niels og Jørgen fortalte historierne, og der var naturligvis også tid til lidt godt at drikke. Første stop var dog allerede på Nonnebakken, og uden øl. Trods det fredelige navn er det nemlig her der har ligget en vikingeborg i stil med Fyrkat. Skrænten op mod Odd Fellow logen er dog den eneste synlige rest af denne borg. Næste stop var vaskepladsen ved siden af Albanigade, overfor Albani. Her fik vi både historien om HC Andersens mor der måske har brugt vaskepladsen, og Albanis mest berømmede øl, Giraffen, som vi også smagte på. Derefter gik vi til den fine gamle jernbro, Frederiksbroen, hvor Niels kunne fortælle at det er danmarks ældste støbejernsbro. Og da vi havde indhentet kærren med forsyninger blev tørsten slukket med Erdinger hefeweizen.

 

Afgang fra Carlsens Kvarter og turen i det grønne, på vej ind i Eventyrhaven.
Tre erfarne ølentusiaster nyder det fynske forår.

Vi krydsede åen efter erdinger-pausen, og stod snart efter på en af Odenses mere hemmelige paradis-pletter. Mellem åen og Christiansgade er der en græsplæne med store træer som bagtæppe, og på en lysegrøn forårsdag med højt solskin er den slags svært at sige nej til. Øllet var næsten selvindlysende - Fynsk Forår fra Ørbæk.

Turen gik herfra tilbage med stop i Eventyrhaven. Her kunne vi konstatere at efterladenskaberne fra fredagens gymnasiefest (kaldet "første maj") var ryddet helt op og erstattet af solbadere. Vi holdt picnic med en sandwich og en Brygmesterens Egen Pilsner fra Refsvindinge. En herlig øl som er for mørk, for maltet, og for overgæret til at være en pilsner, men som da i hvert fald beviser at brygmesteren er sgu sin egen...

Sidste etape gik til Havhesten (skulpturen i åen, ikke værtshuset) hvor vi drak Saison Dupont. Muligvis verdens bedste solskins- og forårsøl. Og til sidst op til Carlsens til en afslutningsøl efter eget valg. Mange tak til Niels for en spændende tur, gode øl, og meget velvalgt vejr!

/Christian

 

Picnic i Eventyrhaven med en lille bid sandwich og forfriskning fra Refsvenedig