Øllets Dag 2010 i Odense

Stilhed før stormen. De frivillige gør klar.

For første gang havde vi stablet et rigtigt arrangement på benene til Øllets Dag, lørdag den 4. september 2010. De fynske bryggerier var inviteret og vi havde fordelt os i hele centrum.

Med god hjælp fra højt solskinsvejr og pæne temperaturer kunne vi ikke have ønsket os en mere succesfuld Øllets Dag. Der blev udskænket mange hundrede liter smagsprøver på øl i over 4000 glas. Både TV2-Fyn og Fyens Stiftstidende havde fortalt om arrangementet på forhånd og TV2-Fyn sendte både et fint indslag samme aften og et længere indslag mandag.

Fotografer: Christian Scheffel og Claus Bolund.

Klik på billederne for at se den større udgave.

 

På Carlsens Kvarter blev Benny interviewet om foreningens spæde begyndelse og der var indrettet "museum" hvor foreningen blev startet.
TV2 optager foran Christian Firtal

TV2-Fyn brugte formiddagen på at optage forskellige steder i byen og det gav en fin udsendelse der virkelig viste hvor meget liv der var i byen. I starten var der nogle der blev lidt overraskede over at der var øl i byen, men efter den første halve time var der også mange der gik målrettet med "skattekortet" foran sig, på vej mod næste post. Havde vi været lidt spændte på om folk var interesserede i at bruge længere tid på vores arrangement, så var det i hvert fald en positiv oplevelse.

 

Flakhaven

På Flakhaven stod Bryggeriet Flakhaven og Bryg-Selv

Christian Firtal

Ved Christian Firtal i Vintapperstræde udskænkede vi Midtfyns Bryghus

Vinens Verden, Slotsgade

Ved Vinens Verden i Slotsgade stod Coisbo Bryghus, Rise Bryghus og Ørbæk, mens Vinens Verden og vi selv udskænkede Den Blege Indianer.

Cafebiografen, Brandts

Ved Cafebiografen stod Albani og Stensbogaard.

HJ Hansen

I HJ Hansens smukke baggård blev der udskænket Indslev og Refsvindinge. Tjenere fra både Carlsens Kvarter og Christian Firtal kunne dagen igennem spottes rundt om i byen på lærerig ekskursion i godt fynsk øl, således også de fire Carlsen-folk så langt fra hjemmebanen, de kunne komme denne lørdag.

 

Superbrugsen, Vestergade

I Superbrugsen stod også en stand, der udskænkede et udvalg af butikkens øl. Der var en tilsvarende stand i Kvickly i Rosengårdscenteret, som kunne få fat i nogen af dem der havde fravalgt bymidten. Havde vi været flere frivillige og planlagt i bedre tid kunne vi også have fået flere stande i andre store butikker, men det må blive et projekt til næste år.

 

Efter dagens indsats mødtes de frivillige igen ved Cafebiografen, og der blev smagt på overskydende øl. Eva fra Stensbogaard og Anders fra Coisbo fik også lejlighed til at smage hinandens øl.

Vi takker de frivillige der gav en hånd, bryggerierne og de steder der lagde plads til. På gensyn til Øllets Dag, lørdag den 3. september 2011

 

Højt Skum!

Carlsens Lecker-bier var dagens tilbud til 29 kr. for et glas, og den dejlig læskende kölsch var populær som afslutning på en god lang dag.