Mik Schack besøger Danske Ølentusiaster i Odense

Til vores medlemsmøde i oktober havde vi besøg af Mik Schack. Med udgangspunkt i 8 gode øl underholdt han om løst og fast, og revsede som altid danskernes generelt dårlige smag. 

Det var et populært arrangement og de 40 deltagere der er plads til på Carlsens Kvarter var hurtigt overtegnet. Derfor havde vi lånt førstesalen på Ryan's hvor vi i stedet var 70 deltagere. Det var et hyggeligt sted, og vi takker for gærstfriheden!

 

Aftenens emner var langt hen ad vejen dem vi kender Mik Schack for. Det er os som forbrugere der bestemmer hvilken kvalitet vi har mulighed for at købe i vores supermarkeder. Køber vi det billigste, kunstige mad, så er det hvad supermarkederne sælger.


Her var der jo så lidt ros til Danske Ølentusiuaster: Hvis man kræver at få bedre kvalitet, og er villig til at betale for det, så kan man også få det. Selv om de store monopolbryggerier gjorde hvad de kunne for at stoppe udviklingen, så fik vi alligevel både importeret øl og en flodbølge af små danske bryggerier.

Udgydelserne kom naturligvis med et glimt i øjet og iblandet underholdende anekdoter, men der var ingen tvivl om passionen. Ind i mellem kom der naturligvis øl på bordet og de fik også en historie med på vejen. 

Det var en forrygende underholdende aften, samtidig med at vi fik en fortjent opsang og noget godt øl. Så bliver den slags vel egentlig ikke bedre? Vinens Verden havde leveret de otte øl. Læs om dem nedenfor:

 

Om øllet

Svyturys Baltas

Tysk weissbier-type fra Carlsbergs afdeling i Litauen. En fin balanceret øl med alle de rigtige weissbier-kvaliteter.

Duchesse de Bourgogne

Denne belgiske øl er nok en af de mest tilgængelige syrlige øl. Kombinationen af syrlighed og sødme minder vel nærmest om balsamico eddike.

Badger Golden Glory

4,5% gylden engelsk øl med en kraftig duft og smag af melon og fersken. Så afgjort en anderledes øl, der heller ikke faldt i alles smag.

Orval

Den belgiske trappistklassiker brygget med vildgæren brettanomyces.

Midtfyn Chili Tripel

Præsentation overflødig? Vinderen af Årets Danske Ølnyhed 2008 og naturligvis en god lejlighed for Mik Schack til at fortælle om en af hans yndlingsingredienser!

Brooklyn East India Pale Ale

En klassiker i Danmark som trods et par års pause har været på markedet siden begyndelsen af ølrevolutionen. En afdæmpet IPA, hvor vægten er lagt på balance mellem malt og humle.

Chouffe Houblon 

Denne Dobbelen IPA Tripel er en kombination af belgisk og amerikansk tradition. IPA med amerikansk humle, men brygget på traditionel belgisk gær.

Beer Here Hoptilicus

Humlemonsteret fra Beer Here ersuper humlet, men alligevel med en balance hvor de fleste deltagere vist kunne være med. En spændende og kraftig øl.

 

Man genkender mønsteret...