Begyndersmagning

Tirsdag den 6. november var der smagning for begyndere, fortrinsvis rettet mod nye medlemmer i lokalafdelingen. Hele 35 havde taget imod tilbuddet, et fremmøde vi var rigtig glade for. Det var en god aften hvor snakken allerede gik lystigt før de første øl kom i glasset - og at dømme ud fra reaktionerne var det også en lærerig aften.

 

Aftenens øl

St. Bernardus Wit: Den belgiske hvedeøl, witbier, er kendetegnet ved at der bruges umaltet hvede og krydres med appelsinskal og korianderfrø, hvilket giver en ekstra lys og frisk karakter. Hoegaarden er den mest kendte, men det mindre St. Bernardus laver en rigtig god version.

Indslev Jule Hvede: Juleøllen fra Indslev er en stærk udgave af den tyske weissbier. Den er kendetegnet ved den markante gærkarakter af nelliker og banan, og har i denne juleudgave også fået lidt ekstra sødme fra den lidt mørkere münchen-malt.

Christoffel Nobel er en luksusudgave af Christoffel-bryggeriets fremragende pilsner. Den er kendt for at bruge ekstra meget humle, og i denne stærke udgave er både lagringstid og humle med til at give en noget mere elegant øl end de kendte danske guldøl.

Brooklyn Brown Ale er en brown ale af den amerikanske type. Her er maltkarakteren mere ristet og chokolade-agtig end man kender det fra fx Newcastle, og der er en mere udpræget humlekarakter hvor de citrus-agtige amerikanske humler dominerer aromaen.

Refsvindinge Mors Stout er en venlig og let tilgængelig stout i den søde ende. Til mødre og andre der troede at de ikke kunne lide sort øl. Ristede malttyper i afmålte mængder giver præget af chokolade og lakrids uden at gøre øllen voldsomt brændt og bitter.

Rochefort 8 er en stærk og mørk belgisk ale fra trappist-bryggeriet Rochefort. Disse øl er kendetegnet ved kompleks krydret og frugt-agtig duft og smag der kommer fra de særlige belgiske gærtyper, og brugen af karameliseret sukker.

 

Amager IPA er et typisk eksempel på den moderne, amerikansk-inspirerede India Pale Ale. Det handler om at præsentere de blomstrede og citrus-agtige amerikanske humle-typer frem for alt. I Amagers tilfælde er det med en relativ sød og fyldig maltprofil som giver øllet balance.

Hornbeer The Fundamental Blackhorn er en imperial stout brygget ud fra devisen ”mere af det hele”. Brygget med flere ristede malt-typer, honning og masser af humle. Modnet på valnødder og egetræ. Et overflødighedshorn af en øl, simpelthen.

 

St. Bernardus Wit

Belgisk hvede

5,5%

Indslev Jule Hvede

Tysk hvede

6,5%

Christoffel Nobel

Stærk Pilsner

8,7%

Brooklyn Brown Ale

Brown Ale

5,6%

Refsvindinge Mors Stout

Stout

5,7%

Rochefort 8

Belgisk Ale

9,2%

Amager IPA

India Pale Ale

7%

Hornbeer The Fundamental Blackhorn

Imperial Stout

11%