Medlemsmøderne i marts

Til årets belgiske smagninger var der gæsteoptræden af en amerikaner og to italienere af belgisk type. Dertil fem ægte belgiere, og fælles for alle var at der var forår i luften med lyse og gyldne øl og max 8% alkohol.

 

Vi smagte:

Witkap Pater Stimulo - Blonde på 6,0%

Anchorage White Out - Witbier på 6,5%

Loverbeer Madamin - Flamsk ale på 6,2%

Birra del Borgo Duchessa - Saison på 6,2%

Grottenbier - Dubbel på 6,7%

De Ranke Hop Harvest - Bitter på 6,0%

De Dolle Brouwers Arabier - Tripel på 8,0%

Fantôme Saison - Saison på 8,0%

 

Witkap Pater Stimulo er en blonde, eller efter klosterbryggernes nummersystem, en ”singel”. Witkap Pater er klosterølserien fra bryggeriet Slaghmuylder hvor man også finder en dubbel og en tripel. Det er en let øl med blomstret duft af humle, og frugtagtigt gærpræg. 

Anchorage Brewing Company i Alaska er et ret nyt bryggeri, dedikeret til belgisk tradition og moderne fadlagring. ”Snestormen” er en belgisk witbier, lagret på Chardonnay hvidvinsfade, og eftergæret med vildgæren Brettanomyces. Lokalformanden har endnu ikke smagt den, men Lovebuzz Saison fra samme bryggeri er favoritøllen fra 2012 indtil videre. 

Loverbeer er fra Norditalien, og er et bryggeri der også er glade for fadlagring. Igen er det vinfade, og i flere af de øvrige øl fra Loverbeer er der også druer i øllet. Rodenbach er nok inspirationen, men den har fået sit eget italienske præg. Bryggeriet er i øvrigt ganske lille og primitivt, og arbejdskraften kommer fra det lokale fængsel. Så det er rehabiliteringsøl med god samvittighed. 

Birra del Borgo er et mere veletableret italiensk bryggeri, kendt for deres gennemførte design, og heldigvis med øl der lever op til det. Duchessa er en klassisk belgisk saison, med krydret og frisk duft og smag, og både humlekarakter og lidt ”jordet” gærpræg. I og for sig en mere stilren belgisk saison end Fantôme.

 

 

Grottenbier fra det fremragende St. Bernard bryggeri (kendt fra Bernardus øllene) er en klassisk dubbel med duft og smag af karamel og tørret frugt. En fremragende øl til mad, som endda pynter, med den imponerende flaske og den gode historie om lagring i gamle grotter. 

De Ranke Hop Harvest er en særlig version af den kendte og elskede XX Bitter. Den er brygget i efteråret 2011 på den nye humle, og med lidt mere af det. Krydret og græsagtig humlekarakter overdøver her den belgiske gær. En unik specialitet som kun har været på fad få steder i Danmark. 

Arabier er vel den mest lige ud af landevejen øl fra ”De Skøre Bryggere”, og er en af husets standardøl der sammen med Oerbier kan fås hele året. Det er en frisk og humlet øl som har en del tilfældes med en tripel. Gæren giver en frugtagtig duft med antydning af bobletyggegummi, mens humlen giver krydrede noter og et godt bid i afslutningen. Skænkes forsigtigt! 

Med denne afslutning holdes årets belgiske smagning på max 8%, hvilket må siges at være ret specielt. Fantôme Saison er standard-brygget fra de gale saisonbryggere på spøgelsesbryggeriet. En frisk øl med kompleks karakter af citrusfrugter og eksotiske krydderier, hvor det meste af karakteren stammer fra den unikke gær. En let syrlig afslutningen gør øllen ekstra forfriskende.

 

Aftenens øl