Det sorte øl - medlemsmøder januar 2012

Programmet for smagningen var:

Fam. Ølgaard Sort Pilsner - Schwarzbier - 4,4%

De Molen Hamer & Sikkel - Porter - 5,1%

(Tirsdagsmødet)

Hantverksbryggeriet Kosacken - Imp. Stout - 7,0%

Haandbryggeriet Costa Rica - Kaffestout - 6,2%

Mikkeller Beer Geek Breakfast - Kaffestout - 7,5%

Rogue Double Chocolate Stout - Imp. Stout - 8,7%

De Molen Mooi & Meedogenloos - Mørk belgisk - 10,2%

(onsdagsmødet)

Element Dark Element - Sort IPA - 8,75%

Beer Valley Black Flag - Imp. Stout - 11,5%

 

Carlsens havde kun begrænsede mængder af de to øl fra De Molen derfor var vi nødt til at tage to forskellige bryg til de to møder.

 

Aftenens øl

Familien Ølgaard lancerede op til vores møde den nye schwarzbier. Det er en spændende øl med lidt mere maltfylde end en typisk tysk schwarzbier, men uden at være lige så sød som den tjekkiske fortolkning. En rigtig fin øl som fås på udvalgte værtshuse. Sort Pilsner er brygget på Indslev Bryggeri.

De Molen Hamer & Sikkel er en af de mere afdæmpede sorte De Molen øl. En traditionel, kraftig ristet porter på 5,1% alkohol. Man får ikke en eksplosion som i bryggeriets Hel & Verdoemenis, men en behagelig øl at starte smagningen med. 

 

Hantverksbryggeriet holder til i Västerås midt i Sverige. Deres Kosack er en afdæmpet udgave af imperial stout. Navnet er selvfølgelig russisk inspireret fordi imperial stout oprindeligt blev brygget til det russiske hof i Skt. Petersborg.

Haandbryggeriet i Drammen er gamle kendinge i Odense og deres rustikke øl er altid en oplevelse. Her en stout med specialristet mellemamerikansk kaffe. En øl hvor kaffen virkelig trådte igennem.

 

Mikkeller Beer Geek Breakfast. Det er altid værd at komme klassikerne i hu, og midt i strømmen af nye øl fra Mikkeller er BGB en af dem det er værd at holde fast ved! Sort og kraftig med perfekt brug af kaffe og masser Centennial og Cascade humle.

Rogue Double Chocolate Stout er en imperial udgave af deres sædvanlige chokolade-stout, brygget med hollandsk mørk chokolade. En intens chokolade-oplevelse som bryggeriet anbefaler til oksekød og desserter.

 

De Molen Mooi & Meedogenloos (Smuk & Nådesløs) er en mørk De Molen øl brygget i belgisk stil, men næsten sort som imperial stout. En spændende øl som udfordrer de traditionelle grænser mellem øltyperne og er helt sin egen. 

Element Brewing er et lille bitte bryggeri i Massachusetts. Deres Dark Element er en sort IPA, eller New American Black Ale som de selv kalder den. Den er brygget til at have en passende kompleks mørk malt-bund og masser af amerikansk humle – bitterheden er 66 IBU.

Beer Valley er et lille bryggeri i Oregon der startede i 2007. Black Flag er en ekstrem imperial stout med rigeligt alkohol og voldsomme mængder af Warrior, Chinook, Columbus og Cascade humle. Her er bitterheden (teoretisk) helt oppe over 100 IBU.