Årsmøde for Danske Ølentusiaster i Odense 2013

Tirsdag den 17. september var der årsmøde i Lokalafdelingen. Det foregik i år på Madhuset Alfred og Kamilla, der havde et dejligt selskabslokale med højt til loftet og god plads til os alle. Der var rekordmange der spiste før mødet, og vi fik perfekt tilberedt ølbraisseret spoleben, en lækker udskæring fra grisens skank som var tilberedt i og serveret med Alfred Ale, Medici's Jacobs Ale i forklædning. Efter en solid hovedret fulgte en dessert med kage og hindbæris.

Selve årsmødet blev indledt med at uddele 3500kr. fra Øllets Dag til Natteravnene i Odense, hvorefter den lokale formand René Aabo fortalte om Natteravnenes arbejde i det odenseanske natteliv. Forinden var der kommet mere øl på bordet, øl fra Refsvindinge og Medici.

 

Referat

1. Valg af dirigent. Flemming Madsen blev valgt.

2. Beretning fra lokalafdelingen. Afgående formand Christian Scheffel fremlagde årsberetningen som kan læses nedenfor. Niels tilføjede at der efter aspargesfrokosten blev doneret 1408 kr. til Børnecancerfonden fra salg af tomme flasker.

 

Den nye lokalformand får en tår vand på Øllets Dag 2013.

3. Valg af Lokalformand. Christian trådte tilbage og Niels Simonsen blev valgt. Herefter tog regionsformand Michael Gorm ordet og takkede Christian, som blev begavet med CAMRAs bog om britisk Real Ale på flaske.

4. Valg af Lokalafdelingsnæstformand. Morten Schmidt trådte tilbage og Finn Littau blev valgt. Han kunne love at der også afholdes Øllets Dag i Odense i 2014.

5. Beslutning om antal af og valg af menige bestyrelsesmedlemmer. Niels foreslog at vælge en smal bestyrelse som hver især ledede arbejdsudvalg. Det blev alternativt foreslået at vælge alle der ville og siden konstituere sig i udvalg med en smal "topledelse" bestående af formænd for arbejdsgrupperne. Det endte med at et stort flertal besluttede at vælge 11 til bestyrelsen som hurtigst muligt vil nedsætte arbejdsudvalg efter denne model. Der var 9 der stillede op som menige bestyrelsesmedlemmer og de blev valgt: Bodil Siersbæk, Vivi Gammelmark, Bo Andersen, Claus Bolund, Jørgen Mathiasen, Leif Jørgensen, Morten Schmidt, Peter Rasmussen og Rene Agergaard.

6. Eventuelt. Her orienterede Landsbestyrelsesmedlem Hans Peter Jepsen om landsbestyrelsens arbejde og svarede på spørgsmål. Michael Gorm gjorde derefter det samme for Region Fyn. Til sidst var der afsked med afgående formand og næstformand, som hver især fik en ølkurv og en gave.

Som afslutning på aftenen var der ølsmagning hvor Christian og Morten præsenterede to øl hver.

Årsberetning

Årsberetning for DØE Lokalafdeling Odense, 2012-13

Medlemsaktiviteter

Tirsdag den 18. september 2012 var der årsmøde på Olivia. Her var der 42 deltagere, heraf 28 spisende. I år endte vi på 43, men 39 spisende, hvilket vi er glade for at se! Siden har der været afholdt 11 forskellige medlemsmøder, hvoraf de fem var dobbelte. I marts og april var der knap behov for to møder, men vi holder alligevel et snit på over 35 deltagere pr. aften over hele året, hvilket skal sammenholdes med et maksimum på 40.

I november var der ølsmagning for begyndere, en succes med 35 deltagere, som endda blev fulgt af et udsolgt almindeligt november-møde med humlet øl 14 dage senere. Begyndermødet gentages 5. november i år. Der var to møder med øl og mad, i form af Fynsk Tapas i oktober, og Øl og Ost i juni. Og to gange var der gæster, da den nye landsformand præsenterede Nordjysk øl i april og da Zander lavede cocktails med øl i maj.

 

I efteråret stod Odenses aktivitetsudvalg bag to regionsarrangementer, en udflugt til Bøgedal Bryghus, udsolgt med 40 deltagere, og fynske mesterskaber i håndbryg med 65 deltagere, foruden bryggere og frivillige. Søndag den 7. april var Jørgen været for musikquizzen The Beatøls, hvor vi 25 der deltog blev klogere på fire mænd der begyndte i Liverpool og Hamburg og sluttede af med at gå over et fodgængerfelt i London med en folkevogn i baggrunden. Endelig var der mange fra Odense der var aktive som frivillige da regionen holdt Fynsk Ølsmagning til årets generalforsamling.

Udadvendte aktiviteter

En del af vores PR er at være aktive på markedsdage og andre arrangementer. Her har vi det seneste år været mere aktive end nogensinde. Vi har været til: Ølfest i Ringe, i september. SuperBest på Mågebakken, Juleøl, i november. Tarupcenteret, i april. Aspargesfrokost, i maj. Havnekulturfestival, i maj-juni. Kirsebærfestival i Kerteminde, i juli. Den 5. oktober er der fødevaremarked ved Fynske Medier, hvor vi er på igen.

Det er en lille gruppe der har været meget aktive med at repræsentere os til alle de arrangementer. Mange tak til jer der har været med! Hvis aktivitetsniveauet fortsat skal være lige så højt fremover skal der nok være flere der giver en hånd. Husk at reagere når der fremover bliver efterspurgt en hjælpende hånd til at repræsentere os!

Øllets Dag

Øllets Dag 2013 blev en stor succes. Hele Odense centrum var fyldt med glade mennesker i alle aldre, selv dem der i barnevogn kørte byen rundt med mor og far. Der blev solgt 1650 smageglas, og hvis vi går ud fra at en del havde medbragt glasset fra sidste år kan vi godt regne med knap 2000 deltagere. De nåede gennem 12.500 smagsprøver, hvilket var nok til at der meget af dagen var kø ved de fleste boder, hvilket også antyder at arrangementet ikke behøver flere deltagere.

Der var i år knap 40 frivillige som især stod for salg af glas og smagebilletter, og selv om der stadig skulle arbejdes hårdt, var det en fornøjelse at kunne sætte rekord for antallet af frivillige. Mange tak til jer!

Efter at der var betalt for øl og andre indkøb, foruden efterfesten for de frivillige endte vi med et overskud og kunne donere 3500 kr. til Natteravnene som vi synes gør en fornem indsats i det odenseanske natteliv.

Dagen blev indledt med at uddele den regionale ølpris som i år gik til brygmester Leif Typkær, som efter sin pensionering har gjort en kæmpe indsats for det gode fynske øl, bl.a. i innovationsnetværket Fynsk Øl som er et samarbejde mellem alle de fynske bryggerier og Syddansk Universitet. Fra Danske Ølentusiaster modtog Leif et diplom og 2500kr. men forskergruppen på SDU mødte også frem med en hilsen og en gave for at vise at de også sætter pris på hans indsats.  

Se billeder fra Øllets Dag her

Generelt

Vi er her og nu 484 medlemmer i afdelingen, hvilket er 10 færre end for et år siden. Øllets Dag lå en uge senere i år, så vi kan tillade os at håbe at der stadig kommer lidt flere til når tallet opdateres igen.

I januar var Morten og Christian til stormøde i Slagelse, et møde hvor der snakkes om hvad der rører sig i foreningen. I år handlede det blandt andet om de udvalg der arbejder under landsbestyrelsen. Christian er i kommunikationsudvalget og øl-og-mad-udvalget, og Morten er i Øllets Dag-udvalget. 

Lørdag den 20. april var der i Nyborg et fynsk "Øltopmøde" for de fynske lokalbestyrelser. Her deltog Vivi, Morten, Niels, Bo, Peter og Christian fra Odense, sammen med 13 andre.