Nordjysk øl, medlemsmøde for april

Til vores medlemsmøder i april var der besøg helt fra Aalborg. Anne Lise Knørr, foreningens nye landsformand, besøgte os og havde medbragt 8 nordjyske øl. Der var både øl der kan findes i supermarkeder og øl som ikke ses i Odense.

Aftenens øl

1. Skagen Drachmann (5%): En god pilsner som i 2004 vandt DM i håndbryg og var grundlaget for at starte Skagen Bryghus.

2. Vendia Forårsbryg (5,6%): En mild amerikansk pale ale, med blomstret forårsduft af humlen. Bryghuset Vendia i Hjørring er en gourmetrestaurant af høj klasse, som også har eget bryggeri og øllet kan ikke fås mange andre steder end i Hjørring.

3. Thisted Stenøl (7,6%): Den unikke stenøl er brygget med lavasten der varmes op og tilsættes den kogende urt. Senere under gæringen afgiver stenene karameliseret urt og giver en helt særlig smag. Øl fra Thisted Bryghus, også stenøllen kan fås i mange supermarkeder.

4. Søgaard Viva la Birra (6,0%): Det verdensberømte La Scala operahus fra Milano gæstede Aalborg i 2009, og i den anledning blev der brygget italiensk øl, med bl.a. oregano og basilikum. Den er nu brygget igen og er en unik øl med pizzasmag som man elsker eller hader.

5. Søgaard Børglum Kloster Bispens Trippel (10,5%): En klassisk frugtagtig belgisk tripel brygget i samarbejde med Børglum Kloster. Søgaard Bryghus var et af de første der kombinerede bryggeri og restaurant.

6. Nibe Julefabel (6,5%): En sødlig porter tilsat kaffe. Julebryggen fra det hedengangne Baggårdsbryggeriet brygges i dag af Nibe Bryghus.

7. Skagen Bundgarn (6,5%): En porter brygget med røget malt, let inspireret af Limfjordsporteren. Dog en lettere og mildere udgave.

8. Nibe Anker Porter (7,5%): Aftenen sluttede med den kraftige porter fra Nibe Bryghus, en intens, men stadig balanceret oplevelse. Nibe Bryghus deltager som oftest på Ølfestivalen, men er svære at finde på Fyn.