Øllets Dag 2013

Øllets Dag 2013 blev en stor succes. Hele Odense centrum var fyldt med glade mennesker i alle aldre, selv dem der i barnevogn kørte byen rundt med mor og far. Der blev solgt 1650 smageglas, og hvis vi går ud fra at en del havde medbragt glasset fra sidste år kan vi godt regne med knap 2000 deltagere. De nåede gennem 12.500 smagsprøver, hvilket var nok til at der meget af dagen var kø ved de fleste boder, hvilket også antyder at arrangementet ikke behøver flere deltagere.

Der var i år knap 40 frivillige som især stod for salg af glas og smagebilletter, og selv om der stadig skulle arbejdes hårdt, var det en fornøjelse at kunne sætte rekord for antallet af frivillige. Mange tak til jer!

Efter at der var betalt for øl og andre indkøb, foruden efterfesten for de frivillige endte vi med et overskud og kunne give 3000 kr. til Natteravnene som vi synes gør en fornem indsats med at passe på de unge mennesker der er ude i byen og øve sig på at drikke øl.

Dagen blev indledt med at uddele den regionale ølpris som i år gik til brygmester Leif Typkær, som efter sin pensionering har gjort en kæmpe indsats for det gode fynske øl, bl.a. i innovationsnetværket Fynsk Øl som er et samarbejde mellem alle de fynske bryggerier og Syddansk Universitet. Fra Danske Ølentusiaster modtog Leif et diplom og 2500kr. men forskergruppen på SDU mødte også frem med en hilsen og en gave for at vise at de også sætter pris på hans indsats.

 

Billeder

Hermed billeder fra Øllets Dag, taget af Susanne Eriksen og Christian Scheffel.

Billeder