Julebryg 2014

Efter et travlt år, rakte fantasien ikke længere end, at december skulle være julebryg.

Carlsens har et mægtigt udvalg af dette bryg og netop lige i december. Så vi overlod valg af øllene til CK's amerikanske nisse. Han ved bedre end nogen anden hvad eventuelt skulle gemme sig i kælderen.

 

Shepherd Neame Christmas Ale

Engelsk juleale, en rigtig vintervarmer. Med noter af tropiske frugter, og en behagelig humlebalance. 7% juleknas.

 

Midtfyns Bryghus Gó Jul

Midtfyns Gó Jul 6,1% belgisk inspireret lysgylden juleøl med hvist skum. En elegant blanding af malt, humle, belgisk gær, appelsinskald og koriander. En god juleøl til frokosten, eller bare for hyggens skyld.

 

De Ranke Pére Noël

Med sine 7%, en rigtig behagelig juleøl. Med en fin balance i malt og humle, med en forfriskende tørhed og en smuk kælderaroma. Udmærker sig ved sin flotte kobberfarve.

 

Winter in Bangalore Amager Bryghus

En vintervarmer på 6%. Dansk vinter med mørke, kulde og slud, skal drømmene rettes mog varme, sol og Bangalore og Indiens spraglede mangfoldigheder. I Bangalores omegn dyrkes der humle, og den er her brugt i denne IPA. Passende til al vores vintermad fra stegte sild til gule ærter og de dejlige simregryder.

 

Petrus Winter

Dette barn af Peter Family, brygges i november. En mild og dejlig juleøl på 9%, som kan være med til det meste mad i julen.

 

Delirium Christmas / Noel

Denne sjove lille elefant der bærer rundt på 10%, samt en masse dejlige noter, vanilje, ristede malte m.m. En rigtig god winterwarmer, mild og let sødlig.

 

Midtfyns Bryghus Julestout

7,6% midtfynsk stout, næsten helt sort, med et flot cremefarvet skum. En stout med stor fyldr, krydret med stjerneanis, fennikelfrø. En julestout der bare skal nydes.

 

Mikkeller Til Fra Via

Mikkeller har her ramt plet med en sort juleøl på 8%. Måske den bedste fra hans mange bryg. Her med en lækker ristet chokoladesmag.

 

De røde huer gav øl.

Nissehuerne var velsete, dem der bar nissehue aftenen igennem fik et glas ekstra juleøl.

Midt på aftenen blev der serveret risalamande. Bo havde igen i år været i køkkenet og kogt og pisket og smuttet mandler. 

Julen 2014

Det var velset at bære nissehue den aften.

Aftenems øl