Bo's jyske ferietur.

Temaet i november var lagt i hænderne på Bo. Der havde turet rundt i det jyske med campingvognen. Der findes mange små bryggerier, som ikke når ret langt væk. Nogen vil sige heldigvis, Det er vel meningen med ølrevolutionen. Så at der findes lokalt øl. Søledes at man kan smage hvor i landet de befinder sig. 

UGELRIS 60 ÅRS  6%

Ugelris Vingaard & Gaardbryggeri er en lille virksomhed, beliggende i det sydlige Himmerland, i nærheden af Hjarbæk Fjord, hvor der på sigt produceres ca. 3000 flasker vin om året. Vi laver hvidvine, rosé og rødvine. Vinene fremstilles efter klassiske metoder, hvor der satses på kvalitet og det gode håndværk.

Her fik vi en helt unik øl, brygget til bryggerens egen fødselsdag. En behagelig og letdrikkelig øl.

GRAUBALLE SILKEBOCK 6%

I foråret 1385 sejlede Biskop Peder på Gudenåen, og da han kom til Silkeborgsøerne syntes han, at her var smukt. Han lod Gud råde og smed sin bispehue i vandet. Der, hvor den drev i land, ville han bygge et slot.

Vi tror at Biskop Peder holdt rejsegilde med et godt fad Bock øl!

Silkebock er brygget efter de samme principper som Ur Bocken med overgær, en mild humling og masser af maltsmag. 

WARWIK  MURTFELDT  7%

Bock'en "Murtfeldt" er brygget efter gamle, sydtyske bocktraditioner. Den er brygget på münchener-, karamel og chokolademalt og der er anvendt en tysk Hallertau humle. Bock’en har sine rødder i klosterbryggerier, hvor øllet under fasten blev anvendt som "flydende brød".

Warwik bryghus et et lille lokalt mikrobryggeri i Vestjylland nærmere bestemt Varde.

Bryghuset navn ” Warwik” kan spores helt tilbage til 1100 tallet og er det oprindelige betegnelse/navn for Varde. Ligesom deres ølnavne har gode historier bag sig.

STAARUP HÅNDBRYG  BRYGGERHEST 5,4%

En ravfarvet ale med et strejf af Jalapeno. Den har jalapenoens aromatiske karakter, men er ikke stærk og passer godt til krydrede retter.

Staarup håndbryg bor på en nedlagt landejendom tæt på Skive.

EBELTOFT GÅRDBRYGGERI   TEXARCANA 7,2%

India Pale Ale, fra et lille gårdbryggeri beliggende i landsbyen Skovgårde mellem Grenå og Ebeltoft.

RANDERS  GASOLIN 2014  11%

Selvom denne øl har høj alkoholstyrke, er kulsort og ekstremt fyldigt, så udmærker den sig ved sin ekstreme letdrikkelighed. Den smager simpelthen bare af mere, hvilket kan være en smule forræderisk når man tager styrken i betragtning.

Kan med fordel nydes til søde desserter som f eks kraftig chokolademousse.

Brygget på bygmalt, chokolademalt, havre, humle og gær.

Ufiltreret og upasteuriseret.

Bør nydes afkølet ved ca. 8ºC.

KRAGELUND  KATRINAS STOUT 10%

Katrinas stout er fadlagret 6 mdr. på cognacfad.

Kragelund er en mindre landsby mellem Silkeborg og Engesvang.

 En værdig finale på en god aften. 

Noget der er anderledes omme i jylland er at mange af bryggerierne bor sammen med eller meget tæt på et spisehus. Det kunne man måske godt ønske sig lidt mere her på Fyn.

En stor tak til Bo for at slæbe øllet med til Fyn.