Oktober medlemsmøde

Carsten Berthelsen, forfatter, skribent, æresmedlem af DØE, rejseleder, og en masse andre titler. 

Carsten var på besøg med sit foredrag om "Alle Tiders Øl". En stribe af perler der var klassikere før ølrevolutionen satte ind og som holder endnu.

Mødet var henlagt til Tingløkkehus ude i Dalum, og startede med en fællesspisning.

51 var tilmeldt og 41 deltog i fællesspisningen. Det må betragtes som en succes.

 

Köstritzer Schwartsbier

Fra det gamle DDR kommer denne dejlige drik. Som efter murens fald har fået en stor opblomstring. Fås snart overalt i flaske og på dåse. I tyskland ofte på fad. Det er en rigtig forfriskende øl med god smag og ikke så meget alkohol 4,8%. En rigtig dameøl.

 

Imperial Stout

Samuel Smith's Old Brewery. En klassiker blandt stout, undergæret med 7%. 

Brygget efter gamle traditioner og på et bryggeri der vel kunne begå sig på et teknisk museum. Men serveret ved 15 gr. i godt selskab et det et dejligt glas at tømme.

 

Paulaner Salvator

Fra München kommer denne dejlige dobbelbock på 7,7%. Brygget af munkene til at modstå sulten i fastetiden. Mange historier knytter sig til denne øl. Den er dejlig sød og frugtagtig, sødme og bitterhed går op på en rigtig behagelig og velsmagende måde, en af de øl man skal have smagt, gerne med jævne mellemrum. Jeg er overbevist om at denne øl godt kan få en til at glemme sulten i nogle timer.

 

Gouden Carolus Classic

Gouden Carolus Dubbel på 8,5% velafbalanceret. Het Anker Brewery brygger "kejserens Øl", som er overgæret og færdiggæret på flaske. Helt efter traditionelle metoder. Gouden Caroulus en stærk og vinøs øl, brygget til at give soldaterne mod og kampgejst. En øl der vinder ved lagring, har en rigtig flot farve, den fortjener de bedste af husets glas.

 

Westmalle Tripel

Belgisk Tripel findes i mange varianter. Westmalle med 9,5% hælder lidt mod det frugtagtige hvor andr er mere maltede.Westmalle er et godt valg til mange desserter. Ris a la mande er en af de gode.

Der lyttes intenst, så er nok en røverhistorie der er i gang.

EKU 28 11%

Denne legendariske stærke øl. En fyrig dobbeltbock med en fyldig maltsmag. Er med sine 11% oppe i de rigtig sræeke øl. Kan nydes ved varieret temperatur, den behøver ikke at komme fra køleskabet.

Rochefort 10

Som afslutning på en rigtig god aften Rochefort 10 med sine varme 11,3% bliver en ren nydelse. Denne mørke belgiiske munkeøl, der har begejstret en masse mennesker. Ofte været med at få pilsnerdrikkere til at få øjnene op for det gode øl. Denne øl tiltaler vel 99,9% af befolkningen og kan også ledsage ligeså megen mad.

Salvator

 

 

Samuel Smiths Brewery