Medlemsmøde med belgisk øl

Dejlige belgiske øl af meget varierende typer til medlemsmøde for Danske Ølentusiaster i Odense

Tirsdag den 15. marts var der medlemsmøde og temaet var belgisk øl. Det er en lang tradition at vi på etet forårsmøde i marts eller april fejrer det belgiske øl. I år var et lille tema for øllet blevet "mindre kendte øl fra meget kendte bryggerier". 

Aftenens øl

1. Chimay Doree. Chimay er kendt for de klassiske klostertyper Hvid, Rød og Blå, men laver også denne øl der er en Enkel, en lys, let øl til munkenes eget brug.

2. Hoegaarden Rosee. Hoegaarden er kendt for deres witbier, men den fås også som lyserød, tilsat hindbær(smag)

3. Ellezelloise Quintine Blonde. Ellezelloise er i Odense nok mest kendt for deres Hercule Stout, men laver også andre, mere klassiske belgiske typer som denne blonde.

4. Hof ten Dormaal Wit Goud. Dormaal er et ungt gårdbryggeri der åbnede i 2009. Deres "Hvidguld" er en stærk blonde brygget med cikorie. 

 

 

5. Leffe Radieuse. Leffe er kendt for deres lette og lettilgængelige Blonde og Brune. Radieuse er en stærkere og kraftigere ravfarvet øl på 8,5%.

6. Gulden Draak. Herfra og ud var temaet overstået, og det var solidt, kraftigt øl at slutte af med. Den Gyldne Drage er en 10,5% mørk øl med masser af power.

7. St. Feuillien Grand Cru. Næsten alt hvad St. Feuillien lægger navn til er af højeste klasse, og deres topnavn, Grand Cru er ingen undtagelse.

8. Troubadour Imperial Stout. Troubadour er et moderne orienteret fantombryggeri, der ikke nødvendigvis følger belgiske traditioner. Den ny-belgiske tradition for imperial stout følges dog med en øl der er sødlig og med fokus på karamel og chokolade.

Thomas fortæller om det gode belgiske øl
Thomas fortæller om det gode belgiske øl