Skandinavisk øl.

Til medlemsmødet i august, stod der Skandinavien på programmet. Peter og Bo havde samlet 8 blandede øl og 32 ølentusiaster. Der fik en tur skandinavien rundt.

Fra Færøerne bryggeriet Föroya Bjór, et privatejet familiebryggri på 3. generation og med en markedsandel på 60%.

Vi smagte deres Slupp Öl. En letdrikkelig øl der mest minder om Blå Thor

 

ICELAND ARCTIC BERRY ALE.  100 km syd for polarcirkelen finder man dette bryggeri.  En Witbier tilsat blåbær plukket nær polarcirklen. En frisk lækker sommerøl.

 

BEERBLIOTEK   Fira gutter fra Australien, New Zealand, Sydafrika og Sverige, samlet i et bryggeri i Sverige.

Herfra smagte vi Berliner Wise Guy. En let øl på 3,8% God balance og lette citrusnoter.

 

ROCKET BREWING.  Thomas Schøn kendt i kredsen omkring Mikkeller. Ulrik Lehrskov-Schmidt og Kim Agersten, startede bryggeri i sep. 2014.

Rocket Brewing er kendt for at bruge brettanomyces i deres øl. Det galdt også den Farmhouse Ale vi smagte.

 

RØRVIG MØRK SPECIAL: En bock med pæn maltaroma og et flot lysebrunt skum. En hæderlig bock der ikke gør det helt store væsen af sig. 

Rørvig er sammensat af Svend Rinken og Holbæk Bryghus og Bryghuset No5.

 

69gr. N Isfjord Brown Ale: Isefjord Iluissat Grønland  Grundlagt i 2007 af Morten Kelsen. Brygget med vand fra indlandsisen. Pæn mørk med cremet skum. Smager som brown ale med hint af nødder og anis.

 

MALMGÅRD EMMER IPA.  Fra Finland en gylden ipa brygget med amerikanske humlesorter, som absolut har hovedrollen her med 6,2% alc. Malmgård er et spændende bryggeri. Gården der ejes af finlands eneste greve, dyrkes nu økologisk. Og mange egenprodukter anvendes i deres bryggeri.

 

HAANDBRYGGERIET.  Drammen Norge. Sort som olie, er denne London Porter med en god duft af chokolade og kafffe. Med 4,5% alc. er den dog noget tynd, og smagen lever knap op til duften.