Så oprandt den 18. november - dagen, hvor fynsmesterskabet i håndbryg skulle afgøres. Mesterskabet afholdes hvert 2. år i regionens regi, og traditionen tro lagde Albani lokaler til. Denne gang var mesterskabet rykket fra gæstestuen til det nye mikrobryggeri Theodor Schiøtz Brewing Co med ind- og udsigt ad store vinduer fra og til Albanigade og Tværgade. Omgivelserne var helt rigtige med store tanke som kulisse, og både forventning til spændende øl og stemning blandt publikum var på sit højeste. Joh, det tegnede til en god dag for de ca. 100 fremmødte, der efter at være blevet tjekket ind og fået udleveret stemmeseddel og smageglas, kunne gå til baren og få en velkomstsmagning fra Theodor Schiøtz Brewing Co.

Kort efter kl. 12 bød Fyns regionsformand Hans Jørn Knudsen velkommen og løftede sløret for, at der var tilmeldt henholdsvis ti og otte øl i kategorierne India Pale Ale og Porter/Stout. Publikum skulle hver især vælge en øl i hver af kategorierne og afgive sin stemme. Stemmerne ville herefter blive talt op, dommerpanelet ville afgive deres vurdering, og kåringen af vinderne af det 5. fynsmesterskab i håndbryg kunne finde sted.

Jesper Larsen fra Theodor Schiøtz Brewing Co, der var en del af dommerpanelet sammen med Anders Coisbo, The Man Behind og Allan Poulsen, Ørbæk Bryggeri, bød velkommen på bryggeriets vegne, og så var det bare at gå i gang med smagningen.

Tiden fløj afsted. I lighed med arrangørjob i øvrigt, var bemandingen bag baren frivillige ølentusiaster fra Odense. Her var der pænt travlt med at tappe fra fustager og sørge for, at der hele tiden var øl på disken. Den afsatte tid passede fint med halvdelen til hver kategori afbrudt med en velsmagende derimellem.

Klokken 16 var publikums stemmer talt op. Der var en klar vinder i begge kategorier, hhv. nr. 7 og nr. 19. Spændingen var stor. Hvad sagde dommerne? … Joh, de sagde såmænd det samme som publikum.

Og så skulle der skrives diplomer.

Efter en halv times tid kunne Hans Jørn offentliggøre, hvad der stod på diplomerne:

1. pladsen i India Pale Ale gik til Ole Brødsgaard, Svendborg, der desværre ikke på overrækningstidspunktet var til stede. Oles øl var en Single Hop Citra IPA, og hans præmie var et bryg af vinderøllen hos Albani og en invitation til en brygdag på Indslev Bryggeri.

1. pladsen i Porter/Stout gik til Michael Brøchner, Ringe og Rasmus Steen Pedersen, Ørbæk for deres Christmas Cherry Porter. Michael og Rasmus’ præmie var et bryg af vinderøllen hos Ørbæk Bryggeri og et gavekort fra Danish Outdoor.

 

Vi ønsker stort til lykke.

 

Som lidt ekstra skum til publikum blev der trukket lod mellem de afgivne stemmer om nogle sponsorgaver, herunder en Julegavekalender fra Humledrik, Gavekort til Flakhaven og til Kong Volmer. Derudover var der en række fine Øl fra Indslev Bryggeri.

Som tak for indsatsen fik de tre dommere hver øl fra Midtfyns Bryghus.

 

Formand Klaus Rehkopff, Odense, takkede af for dagen.

 

Vi fik ryddet op, dommerne gav feed back til bryggere, slatterne blev drukket, og vi kunne bryste os af et godt arrangement og glæde os til om to år til det 6. mesterskab i håndbryg.