Årsberetning

Årsberetning, DØE Odense

 

Årets der gik.  Medlemsmøder, FM i Håndbryg, Øllets dag. Hertil mange arrangementer som frivillige, f.eks. Indslev Juleøl, Menu Mågebakken og Kulinarisk i Tarup Centeret. Tak til de mange frivillige – uden jer kunne vi ikke!

 

Det betyder, at vi har haft mindst to aktiviteter hver måned hele året. Det kræver en god og arbejdsom bestyrelse og et godt samarbejde – og det har vi haft. Et højt aktivitetsniveau, der desværre ikke kan afspejles i medlemstilslutningen.  Nu 426 mod 447 for et år siden. Hvad skal vi gøre bedre?

 

Foreningsarbejde

Nyhedsbreve og Facebook. Vi prøver at holde jer informeret, og vi prøver at lave debat på FB. Senest ifm. Årets Bryggeri. Læser i hvad vi skriver, eller vil i foretrække en anden løsning?

 

Endvidere Årets Ølnyhed og Tildeling af Ølmærker. Vi vil meget gerne lidt tilbagemelding på vores indsats. De rigtige og det rigtige antal af medlemsmøder? Den rigtige kommunikation med månedsmail og ellers FB? De rigtige aktiviteter i øvrigt?

 

Regnskab

Omdeles i en A4 side. Vi er stadig en såkaldt §13. Betyder vi ikke har selvstændig økonomi, men blot en cigarkasse. Det er udskrift fra cigarkassen i ser. Det betyder også, at økonomien er bundet op på en person, med den risiko det kan give. Burde vi være en rigtig forening (en §14)? Det vil betyde, at vi skal have en kasserer – og at vi skal betale moms. Og at i skal betale lidt mere til vores medlemsmøder (det skal i nok alligevel. – Sidste år brugte vi 10.000,- kr mere på medlemsmøder, end vi fik ind).

 

Uanset, vil vi gerne have en buffer. Øllets Dag er en dag med en voldsomt stor omsætning – i år næsten en kvart million. Vi er nødsaget til, altid at have lidt penge på kontoen, så vi kan betale vores regninger. Vi har i bestyrelsen aftalt, at det er 25.000,- kr.

 

En enkelt bemærkning til omdelte regnskab – vi mangler stadig en regning fra landsforeningen på moms fra sidste år. Det er ”overskuddet” Øllets Dag.

 

Regionen og landsforeningen

Historisk set, var regionen vores samlingspunkt, og herfra aktiviteter udgik. I dag, er regionen mest et mødested for LKA – og det er såmænd relevant nok. Men det skal nævnes, at min personlige holdning er at vi ikke behøver en region på Fyn. Hvad siger i? Hvad siger regionsformanden? JJ

 

Fremtiden

Vi kan ikke længere sidde vores faldende medlemstal overhørigt, og den kommende bestyrelse må prøve at ændre den udvikling. Har i gode ideer hertil?

 

Og landsforeningen skal have ny formand til generalforsamlingen i marts. Jeg har besluttet mig for at kandiderer til denne post, og såfremt jeg bliver valgt, skal Odense finde en ny formand til næste år.

 

Tak for et godt forenings år, tak til de mange timer i frivillige yder og tak til bestyrelsen.