Øllets dag 2008 på Østfyn

I anledning af Øllets Dag den 6. september og Danske Ølentusiasters 10 års jubilæum var vi for første gang ude at vise flag i det østfynske område.

4 forskellige steder havde vi opstillet stande, hvor der blev uddelt smagsprøver på 4 forskellige øl fra lokale bryggerier, hvor gæsterne kunne stemme på deres favorit og derved have chancen for at vinde en ølgave.

Vi gjorde samtidig, hvad vi kunne for at hverve nye medlemmer. De medlemmer, der meldte sig ind i Danske Ølentusiater på dagen, deltog ligeledes i en lodtrækning om en ølgave sponsoreret af de lokale bryggerier samt store præmier - herunder en ølrejse - fra landsorganisationen.

Standende var opstillet i:

Superbrugsen i Ferritslev
Superbrugsen i Ørbæk
Dagli'brugsen i Ullerslev
Gourmetdag på Torvet i Nyborg

Vi blev rigtig godt modtaget i de tre butikker som alle gav udtryk for, at vi var velkomne en anden gang.

Standene blev godt besøgt af kunderne i de forskellige butikker, og for os var det positivt at få en snak om foreningen og kvalitetsøl samt at kunne være behjælpelige med dagens ølkøb.

På Gourmetmarkedet var der om formiddagen så mange interesserede gæster, at det kneb med at få en snak med alle.

De 4 smagsprøver, der kunne stemmes om var:

1. Fødselsdagsbryg fra Ørbæk Bryggeri
2. Borgerbryg fra Ørbæk Bryggeri
3. Bedstemors Stout fra Refsvindingen Bryggeri
4. IPA fra Midtfyns Bryghus

En stor tak til bryggerierne, fordi de leverede øllet til en særdeles favorabel pris.

Vinderen i afstemningen blev Fødselsdagsbryggen efterfulgt af Bedstemors Stout, Borgerbryg og IPA, og den glade vinder blev Margit Petersen fra Ullerslev.

Der var 16 personer, der meldte sig ind i foreningen, hvilket vi synes er rigtig flot. Vi glæder os til at se de nye medlemmer til de kommende arrangementer.

Vinderen af den sponsorerede ølgave blev Preben Jørgensen fra Nyborg.

Det er bestemt ikke sidste gang, vi har deltaget i sådan et arrangement, og en stor tak skal lyde til de medlemmer, der hjalp til både med planlægningen og på selve dagen.

Se glimt fra dagen her: