Øl og mad den 9. juni 2009

Vi skal denne aften indvies i emnet Øl og Mad, hvor kokken Kennth Nielsen sammen med Stephan Damm vil give os lidt godt, både til mave, gane og ikke mindst til inspiration i, hvorledes vi alle kan bruge øllet, ikke kun til almen nydelse, men også som hovedingrediens i diverse retter.

De vil præsentere os for alt, fra forretter til desserter og natmad. Alle retter er specielt tillavet så de kan følge ethvert budget og også kan laves af alle, også selv om man ikke er den store køkken-guru.

Westmalle-kylling

500 g skært kyllingebryst
0,5 l madfløde
1 fl Westmalle Dubbel
salt og peber efter behov/ smag
3 fed hvidløg
1 mellemstort løg
olie til stegning
evt. lidt madkulør
Lurpak smør med groft Læsø salt
serveres med mixed salat, groft brød/flutes og evt. vilde ris eller sort pasta
 
 
MARINERING AF KØDET.
 
Kyllingebrystet lægges i en skål, overhældes med Westmalle Dubbel og vendes et par gange.
Dæk skålen til og stil på køl i ca 1,5 døgn, tag ud og vend kødet igen, inden skålen dækkes og stilles på køl igen.
Efter et par timer kan kødet bruges, men bliver bedre hvis det får lov at stå yderligere et døgn.
 
TILBEREDNING.
lov at koge op
Knus hvidløg, riv løg og svits begge dele i en gryde, tag kyllingen fra marinaden og svits den sammen med løgene.
Når kødet er gyldent, tilsættes først marinaden og dette får lov at koge op. Tilsæt så madfløden under omrøring til det koger, skru ned og lad det simre i ca 20 minutter.
Herefter kan retten evt jævnes en smule og tilføres en smule kulør, salt og peber.
 
Servér med mixed salat, groft brød med smør, vilde ris eller sort pasta.
 
Glem ikke noget velsmagende øl, evt. Klosterøl.
 
Velbekomme.....

Stephan fortæller til de lyttende deltagere