Genbesøg af DØE Aalborg

Lørdag den 30. april havde vi genbesøg af en flok medlemmer fra DØE Aalborg, og et omfattende program var i forvejen tilrettelagt på regionsplan. I arrangementet deltog desuden medlemmer fra Svendborg, Odense og Faaborg - en flok på i alt 29 personer.

Allerede kl. 08:00 mødte hjælperne op hjemme hos formand Grete for at lave kaffe og smøre håndmadder til frokosten, som skulle nydes undervejs. Imens hentede Michael den lejede bus, han som chauffør skulle transportere de 20 af deltagerne rundt i, mens de resterende 9 skulle køre med i bussen fra Aalborg.

Efter en hurtig kop kaffe, gik hjælperne i gang med arbejdet, og kl. 10:00 skulle vi alle mødes på parkeringspladsen bag Nyborg Slot.

En lokalhistoriker - Nyborgs tidligere borgmester Niels V. Andersen - var hyret til at guide os en tur rundt på Nyborgs voldanlæg og fortælle historien om det oprindelige fæstningsanlæg, som jo er en spændende del af Nyborgs og Danmarks historie.

Undervejs, mens vi lyttede til den spændende historie, og hvor vi nød de smukke omgivelser i det nænsomt restaurerede voldanlæg, fik vi samtidig lejlighed til at nyde smagsprøver på 4 forskellige svenske øl.

Herfra kørte vi til Brobyværk for at besøge Midtfyns Bryghus. Efter vi havde fortæret vor medbragte mad og fået forevist bryggeriets beskedne lokaliteter, samledes vi omkring smagning af en række af bryggeriets produkter, og da Eddie jo er en festlig fyr og en glimrende og underholdende fortæller, tilbragte vi nogle fornøjelige timer i hans selskab og fik smagt på en masse godt øl.

Derfra kørte vi gennem det fantastisk smukke fynske forårslandskab til Gundestrup Mejeri og Bryghus, hvor vi blev beværtet med et flot ostebord samt en smagsprøve på husets ølproduktion. Efter rundvisning i lokalerne fortsatte vi til Odense for at gøre et kort ophold på Carlsens Kvarter, inden vi skulle samles til aftensmad på Café Olivia i Vintapperstræde.

Her fik vi serveret langtidsbraisserede svinekæber med nye kartofler og grønsager. Det var virkelig en lækkerbidsken. Drikkevarer til maden var ikke inkluderet i prisen for turen, men Christian fra Odense som er håndbrygger, havde i anledning af værtshuset Chr. Firtal's 10 års jubilæum, brygget en pilsner, som han overraskede os med ved at sætte et par kander på bordene, som vi kunne forsyne os med.

Efter en lang og vellykket dag med masser af gode øl-oplevelser i glade menneskers selskab, kunne vi tage afsked med hinanden og returnere den lejede bus til busselskabet.

Glimt fra en oplevelsesrig dag

Klik på det enkelte foto for at se det i stor størrelse