Traditionen tro blev Øllets Dag fejret over hele landet, og i Østfyns Afdelingen blev dagen markeret ved, at vi stod i forskellige butikker og uddelte smagsprøver på øl, den enkelte butik selv havde valgt.

I Nyborg stod Knud og Annelise i Kvickly fra kl. 11.00 - 14.00, og øllet, butikkens kunder kunne smage på, var følgende:

  • Kors Øøll - den genskabte korsridderøl, der blev introduceret aftenen før ved Nyborg Kulturnat. Øllen er fremstillet på Ørbæk bryggeri i samarbejde med Nyborg Museumsforening.
  • Forskellige Willemoes Øl fra Bryggeriet Vestfyn.
  • Kvickly's egen jubilæumsøl fremstillet på Bryggeriet Refsvindinge.

I samme tidsrum stod Bjarne og Henrik i Ferritslev, og her blev der smagt på følgende øl:

  • Falle Høstbryg fra De 5 Gårde
  • Krenkerup Stout
  • Willemoes Belgisk Ale fra Bryggeriet Vestfyn
  • Fynsk Forår fra Ørbæk bryggeri

Afdelingen var desuden repræsenteret hos Vinspecialisten i Nyborg, hvor Lise og Kjeld uddelte smagsprøver samt hos Dagli'Brugsen i Ullerslev, hvor Tommy sørgede for uddelingen af smagsprøverne. Der foreligger endnu ikke nogen liste over, hvilke øl der blev smagt på de forskellige steder.

Der var alle steder mulighed for at deltage i en lille konkurrence, hvor der blandt de rigtige besvarelser efterfølgende ville blive udtrukket en ølgave.

Konkurrencen blev vundet af Inger Bank fra Nyborg

 

Arrangementet i Ullerslev

I Ullerslev blev Øllets Dag markeret allerede torsdag aften den 1. september, hvor arrangementet var tilrettelagt at Dagli'Brugsen.

Der var forhåndssolgt 59 billetter, og arrangementet bød på fri udskænkning af smagsprøver samt forskelligt spiseligt som f.eks. pølsebord, roastbeef, biksemad, kartoffelsalat samt lidt andet godt.

Bemandingen på standene blev klaret af Dagli'Brugs'ens personale og butiksråd. Kun Bryggeriet Vestfyn havde sendt en fra bryggeriet.

Finn Thomsen og undertegnede fik tildelt bordet med produkter fra Midtfyns Bryghus samt De 5 Gårde, og her kunne vi også lægge vores eget materiale. Det var en vældig god placering. Vi havde vores lille quiz med samt diverse reklameartikler til uddeling.

Aftenen forløb i en fornøjelig atmosfære og gav 5 nye medlemskaber samt 16 besvarelser på vores quiz.

Lodtrækningspræmien for nyt medlemskab gik til Lars P. Christensen fra Ullerslev, som har fået overrakt sin præmie (se foto).

En stor tak til Dagli'Brugsen i Ullerslev for et godt arrangement, og fordi vi måtte komme. Det vil vi gerne have lov til igen.

Følgende øl var repræsenteret:

Midtfyns Bryghus:
Ale
Chili Tripel
Wheat

De 5 Gårde:
Juliane
Orla
Didrick

Bryggeriet Vestfyn (Willemoes):
Stout
Belgisk Ale
200 År
Strong Lager
Ale

Bryggeriet Indslev:
Sort Hvede
Spelt Bock
Hvede IPA
+ et par stykker mere

Ørbæk Bryggeri:
Dark Horse
+ et par stykker mere

Albani/Ceres:
1859
Giraf
Heineken
HC Andersen

Bryggeriet Refsvindinge:
Røde Mor

Højt skum
Tommy Stentoft

Super Brugsen, Ferritslev
Kvickly, Nyborg
Dagli'Brugsen, Ullerslev
Lars P. Christensen med sin gevinst