Besøg fra Bryggeriet Vestfyen

Onsdag den 11. januar kunne vi byde velkommen til 31 medlemmer, der havde lyst til at smage nogle af de spændende øl fra Bryggeriet Vestfyen.

Brygmester Cristoph Behnke ledte os gennem en spændende og velsmagende aften, hvor han startede aftenen med både at fortælle om sin egen vej til Danmark fra Tyskland, som han oprindelig kommer fra, og til sit arbejde som brygmester hos Bryggeriet Vestfyen, som foreløbig har varet i ca. 5 år.

Under smagningen fortalte han på en levende og interessant måde om de 7 vidt forskellige øl, han havde taget med til os, og undervejs kunne vi nyde et herligt oste-/pølsebord, som hurtigt blev ryddet!

De 7 forskellige øl, vi smagte på er:

Berliner Weisse (4,5%)
- Prøvebryg, som kun er fremstillet i meget begrænset omfang, og flaskerne var derfor uden etiket.

Willemoes 200 år (6,5%)
- Citat fra Evius Ølguide: 2008 er året, hvor Assens sætter alle sejl til for at mindes en af byens mest kendte sønner, søhelten Peter Willemoes. Udover hans mange bedrifter på havene, har han også lagt navn til den linde strøm af kvalitets øl fra Bryggeriet Vestfyen. I 2008 fik bryggeren dog en ganske særlig ordre – ”bryg en øl, der er værdig til at fejre Willemoesåret 2008 i Assens Kommune”.

Willemoes Belgisk Ale (7,0%) - Overgæret øl med et strejf af anis.

Willemoes Jul 2010 (12%)
- Overgæret stærk ale.

Belgisk Porter (8,0%)
- Prøvebryg, Som Christoph ikke selv var helt tilfreds med, så den vil han videreudvikle.

Willemoes Stout (6,0%) - overgæret øl med smag af karamel brygget på pilsnermalt og specialmalt.

Willemoes Jul 2011 (10,0%) - Kåret af DØE som årets førende julebryg efter avisernes test.