Ølentusiasterne på Danehofmarkedet.

I weekenden d. 5.-6. juli blev - der som mange bekendt - afholdt Danehofmarked i Nyborg.

Hele byen sydede af liv med Middelalderen som tema.

Ølentusiasternes opgave var i denne forbindelse at skænke øl til de sultne og tørstige gæster, der gæstede Kongens Slotskro. Denne kro – i form af et stort telt – var placeret strategisk foran biblioteket, så man dèr kunne holde pitstop på turen fra pladsen foran rådhuset, hvor de store ridderturneringer blev afholdt, til alle markedsteltene rundt omkring Slottet. 

Både lørdag og søndag blev der serveret mad fra Slotskroen fra kl. ca. 10-19 .

Serveringerne foregik på den måde, at gæsterne afgav deres bestilling og betaling til restaurationspersonalet fra Hesselet og Teglværksskoven, hvorpå bestillingerne på drikkevarerne blev givet videre til os Ølentusiaster, der så sørgede for at skænke en dejlig kølig øl eller vand.

Vi var 4 på ”vagt” ad gangen i ca 4 timer, og havde i perioder nok at lave. I de stille perioder skiftedes vi til en lille pause – eller opryd – afhentning af nye kolde forsyninger mm.

Der var et meget fint samarbejde mellem os og restaurationspersonalet fra Hesselet og Teglværksskoven ( 2 x Rasmus + personale). Dog kom vi til at gå ind over hinandens arbejdsområder en gang imellem, men kun i den grad, at vi lavede lidt sjov med det. Godt humor og lidt konduite kommer vi langt med, specielt i uvante situationer. J

Øllene blev leveret fra Refsvindinge Bryggeri, og der var flere forskellige at vælge imellem, af hængig af hvilken mad, man valgte og smag og behag selvfølgelig.

Vores opgave var også at fortælle om de forskellige slags øl, og gøre lidt reklame for vores forening. Bla. lå der  materiale fra Ølentusiasterne rundt på spisebordene.

Vi var, som alle andre aktive Danehofdeltagere klædt i flotte middelalderkofter syet af en dygtig skjoldmø / syrerske fra Vikingelauget. Tak for det, Britta.

Tilbagemeldingen fra de 2 køkkenchefer var god, vi gjorde alle et godt stykke arbejde, samarbejdede godt, og er klar igen til næste år – med ganske få tilretninger.

 

Øl- sommer- og middelalderhilsner J

Lise, Ole, Lone, Tommy – hold 1 lørdag

Lissie, Kjeld, Lisbeth, Hanne – hold 2 lørdag

Knud, Ole, Søren, Ken og Grete – søndags holdet.