Besøg af Munkebo Mikrobryg

Munkebo Mikrobryg

Smagning i DØE – Lokalafdeling Østfyn

d. 21.10.2014

Grete byder velkommen til aftenens smagning.

Der var 39 personer tilmeldt.

Brygmester Claus Christensen fra Munkebo Mikrobryg starter med at fortælle lidt om sig selv, og hvordan han er kommet dertil, hvor han er nu.

- Stammer fra Sydfyn

- Uddannet biolog

- Ph.d fra sundhedsvidenskabeligt fakultet

- Arbejdet med salg og marketing

- Brygmester på Midfyns Bryghus

- Brygmester i Tyskland syd for Mûnchen på Camba Bavaria

- Nu brygmester i eget bryghus, hvor der kun er en halvtidsansat udover Claus selv.

Herefter starter smagningen:

1. FOLKVANG  Bayersk weissbier - alpeversion. 5,0 %. Brygget til at skulle være en folkeøl.

2. VALHAL  single hop comet pale ale. 6 %. Amerikansk pale ale, humlen hedder comet.

3. RAGNAROK brettanomyces porter 6,5 %. Brygget på vildgær, lugter af hestestald og smager af læder.

4. MEGINGJORD barleywine 9,4 % lagret med fransk egetræ, udpræget vanilje smag 

5. UDGÅRD vintersolhverv. 9,4 % smager chokoladeagtig.

6. ÆGIR russian imperial stout. 9.4 % - smager tørt kaffeagtigt.

7. SLEIPNER imperial india pale ale. 9,4 %, amerikansk double IPA. Spicy herbal, massiv malt bitterhed. 

Alle navne på Munkebos øl stammer fra den nordiske Mytologi, og Claus fortæller at øllens navn ikke er tilfældigt valg men taget ud fra smag eller hændelse omkring netop den enkelte øl. Og så er det i øvrigt vigtigt at huske vores fortid!

Har man interesse i at finde ud af, hvad navnene betyder eller i det hele taget læse om den nordiske mytologi, kan man jo gøre det og hægte navnene op på netop de øl, vi har smagt denne oktoberaften 2014.


God fornøjelse og tak for endnu en hyggelig og velsmagende aften i Ølentusiasternes lokalafdeling Østfyn.

Referent: Hanne H. Andersen