Smagning i DØE Lokalafdeling Østfyn

D. 14. april 2015

37 forventningsfulde ølentusiaster var mødt op denne aprilaften.

Grete bød velkommen. Vores stolte formand undlod ikke at fortælle, at netop vores Lokalafdeling Østfyn var kåret til ”Årets Lokalafdeling  2014”. Vi har fået en flot pokal, samt diplom og en pengegave, som på et tidspunkt  kommer medlemmerne til gode i form af en øltur,  som er på tegnebrættet – formentlig til efteråret. 

Herefter navneopråb, nyt medlem samt gæster fra Randers deltog. Vi var i alt 37 + Niels fra Kongebryg.

Herefter ordet til Niels fra Kongebryg i Næstved ,som skulle føre os igennem en smagning af 10 øl. Store forventninger . 

Det er et forholdsvis nyt bryggeri – ikke mere end 2 år gammelt. Ideen startede for 6 år siden , hvor de var nogle venner samlet til en julefrokost, hvor de skulle lave alting selv. De manglede bare øllen…..

Den første øl de bryggede, smagte af yougurt !!!! Ingen succes…

Den anden smagte heller ikke godt, og ligeledes den tredje….

Så blev det besluttet at tage på bryggerkursus, hvilket gav udslaget til at få lavet nogle velsmagende øl. 

  1. øl :  En testbryg ”Sømandspilsner”. Ingen etiket.
  2. øl: ”South”, 5,5 %, India pale ale. Brygget med fransk Triskel humle.

Niels lover en ven, Martin, at brygge en øl. Han starter med at brygge, mange venner kommer på besøg!  Sælger al øllen…. Og har ingen øl selv.

Herefter kommer Alex til (brygger) og Steffen, som er grafisk arbejder. Niels selv står for salget. 

3.  øl: ”East”, 5,5%, Indian pale ale. Amerikansk Delta humle

Så skal der brygges!!, Får nogle lokaler, dyre huslejer… Der bliver lavet en bar på bryggeriet, åben hver fredag.

I dag har bryggeriet lejet en bunker mod at vedligeholde ud- og indvendigt.

Lige pt forsøges med en Kriek, kirsebærøl – måske færdig om et par år ☺

4. øl: ”North”, 5,5 %, Indian pale ale. Canadisk bullion humle.

5. øl: “West”, 5,5 %, Indian pale ale. Amerikansk Palisade humle.

Nu går vi over til voksenafdelingen…. Dvs øl med højere procenter  ☺

6. øl: ”Pontius Pilatus”, 7 %. Masser af æbler i øllen, amarillo, Bière de Garde.

Niels bemærker lige, at fødevaremyndighederne er meget ind over i ølbrygningen !!

 7. øl: ”Kejserinde Dagmar”, 7,6 %, Russian imperial stout.

Bryggeriet får tilbud om at købe bunkeren, de har lejet, for 150.000 kr., hvilket de gør.

Gode indkøbssteder af Kongebryg: Fensmark Brugs, Kvickly i Allerød.

Pt er der gang i en bryg, ”3 mand på en sofa”, som ligger klar på fad. 

8. øl: ”Sorte Plov”, 6,7%. Porter. Lavet af gær fra guiness. 

Blev lavet til Trine som bestyrer gårdbutikken, som har mange spændende ting. Bla.  fremragende Cider. 

9. øl: ”Hildegard af Bingen”, 9,4 %, Massieve Ale. Belgisk overgær. En sød øl. Det er en påskeøl, men det står ikke på etiketten. Lavet på dragefrugt. 

Navnet  ”Kongebryg” kommer fra: ”Den her øl er en konge værdig!” ☺

Kongebryg laver Kongeøl!! ☺

10. øl: ”Det stokholmske Blodbad”, 11 %. Barley wine. Navnet siger sig selv – svenskerkrig, blod, oprør… En stærk energidrik ☺

 

Til slut tak til Niels for en forrygende fortælling om Kongebryg og smagning af nogle af deres herlige dråber. ☺

Herefter var der salg ved ”stalddøren” ☺

 

Ref. Hanne