Fantombryggeriet Howling Monkey

d. 14. november 2016

Til denne aften i det gode øls navn er der mødt 44 personer op – alle tilmeldte har indfundet sig iflg. Gretes navneopråb.

Mathilde fra Frivilligcenter Nyborg besøger os denne aften, dels for at fortælle lidt om, hvad hun laver, og hvad vi kan bruge centret til, og dels for at smage noget godt øl. Frivilligcentret kan vi bruge til alt inden for begrebet frivilligt arbejde i Nyborg. Hun har til huse i Bastionen, og vi er altid velkommen til at kigge forbi, hvis vi har udfordringer eller måske bare brug for at finde et egnet lokale til en aktivitet.

Herefter velkommen til Mads Nørgaard fra Howling Monkey – fantombryggeri, som hører til i Odense. Bryggeriet har været på idèplan i 2 år, og i starten af 2015 fik bryggeriet sit CVR-nr.

Bryggeriet har pt 7 produkter bag sig. Det er et kontraktbryggeri, hvilket vil sige, at de ikke har deres eget bryghus, men får brygget på kontrakt på forskellige bryggerier – bla Fanø.

Foruden Mads, tæller fantombryggeriet også Stefan og Peter, som alle har en fortid fra Chr. 4tal - udskænkningssted i Odense. Stefan og Peter driver bla den nye Dunkbar i Odense.

Howling Monkey (Brøleabe) har sit navn fordi, brøleaber sover det meste af tiden, og er kun aktive ganske kort tid af døgnet J J

Mads har smageskemaer med til os, hvor vi kan notere hvad vi ser, dufter og smager. 

Så skal der smages øl….

Øl 1. Rött men inte sött.  Berliner weisse fra svensk bryggeri Sahtipaja. 4,4 % Syrlig øl med hindbær. Denne type er en modeøl, en god tørstslukker, ikke særlig stærk.

Øl 2. 8900 Happiness. Cider fra Howling Monkey.  4,6 %. Tørhumlet cider, der er brugt mosaik humle. Det er en gæret æblejuice. 8900 er postnummeret på Randers, kaldes derfor for ”Randers-champagne”

Mads fortæller, at han har forsøgt at lave lambic på æbler fra Skibhuskvarteret…. Efter 2 år var lambic`en stadig dårlig. Morten fra Ugly Duck smagte på det og smed det ud..... Herefter forsøgte Mads igen med en billig juice fra et supermarked tilsat tørgær, hældte det på  balloner med tryk, køkkenrulle over mm. Gjorde alt det forkerte…. Meeeenn… 8900 Happiness blev godt og er en meget populær cider, som solgte rigtig godt.

Øl 3. Saison d`Etre. Saison fra Stockholm Brewing. 5 %.

Øl 4. Gluten Appetit. Pale Ale fra Howling Monkey. 4,9 %. 25 % hvedemalt, der er brugt mosaik/sitra humle.

Øl 5. Short Straw. IPA fra Howling Monkey. 6,5 %. Ufiltreret øl m bundfald. Westcoast IPA.

Humlet med sødme.

De meget særlige og flotte  etiketter på HM`s øl er tegnet af Mette.

Øl 6. Persiko Feber. IPA fra Brewski (Sverige). 6,5 %. Humlet New England IPA. Der er mange humletyper i denne øl samt engelsk ale gær.

Øl 7. Still Lifestyle. Porter fra Dry &Bitter (Gørløse) 7,3 %. Kaffeporter, meget mørk øl.

Øl 8. Eternal Darkness. Imperial stout fra Beerbliotek (Sverige) 11 %. Røgøl. Lavet på kaffe. Milkstout. Mælkesukker kan ikke nedbrydes af gær.

Brygget på Nordsjællands Bryghus. Mange håndbryggere lejer sig ind der – også Howling Monkey.

 

Vi siger mange tak til Mads for sin meget humoristiske samt  informative  ølsmagning fra Howling Monkey, samt fra enkelte bryggerier i vores naboland Sverige. Kan anbefales at gå ind på www.howlingmonkey.dk, hvor du kan læse mere detaljeret om bryggeri og sortiment.

Næste arrangement er d. 6. december kl. 18. Bemærk tidspunkt……

Her skal vi spise julemad og smage 8 juleøl, som bestyrelsen har udvalgt. 

I kan godt glæde jer. J J

 

 

 

 

Referent: Hanne A.

Mathilde fra Frivilligcenter Nyborg