Ølsmagning v/ølsommelièr og kok Palle Brolykke Bøgely

Grete Holm byder velkommen til de 35 spændte ølentusiaster, der er mødt op til denne aften med Palle Brolykke Bøgely, som til daglig underviser kommende ølsommelièrer  på Kolds College.

Palle havde bedt os fremskaffe 8 øl af bestemte typer, og udfra disse øl fortalte han, hvad der – efter hans mening - kan egne sig til af mad, samt  en masse informationer  om smag, bitterhed, hvad skal man øve sig i ift øl-  og mad-sammensætning og tusind andre interessante ting… Alle disse ting har Palle heldigvis med på overheads og disse medfølger dette referat.

De 8 øl var flg.:

-       Let Mælk fra bryggeriet To Øl. Stout – Milk / sweet. 4%. Der er stor efterspørgsel på øl med lav alkoholprocent og samtidig have en god smag.

 

-       Weihenstephaner – Hefeweissbier dunkel. Tysk øl fra Bayern. 5,3%. Godt til lette retter – ikke til dessert.

 

-       Timmermann.  Oude gueuze – sur øl. Fra Belgien. God til bla fiskeretter.

 

-       Albani. IPA – Indian Pale Ale brygget på mosaic humlen. 5,7%. God til asiatiske retter, pizza og dansk julemad. Renser ud.

 

-       Samuel Smiths. Nutbrown Ale. Engelsk øl. 5%.

 

-       Tempest Brewing – ”Red Eye Flight”. Kaffe porter. 7,4 %. God til bla svinekæber, blå ost og chili con carne. Kan også gå til en ren chokoladekage.

 

-       La Chouffe. Belgisk strong Golden Ale. 8%. Ikke alt for syrlige retter til. Går fint til stegt laks m / hollandaise. Lidt sødme, fedme, god fylde. Kan rense ud.

 

-       Bryghuset no5. Sort dessertøl. 14%. Egner sig til en ølmenu som dessertøl. Den er portvinsagtig. Man kan være 6 personer om at dele den. Der er chokoladsenoter – god til chokoladekage, blå ost og  creme brulè.

 

Palle takker af. Meget inspirende aften med gode ideer til eksperimenteren i køkkenet derhjemme. Det er noget man skal øve sig i – mange gange.

 

Grete orienterer om næste ølsmagning, som er d. 26,september kl. 19, hvor vi holder Årsmøde. Her kommer landsformanden for DØE Hans Peter Jepsen og snakker om FORBRUGERPOLITIK. Han har gode øl med, vi skal smage.

 

 

Referent: Hanne H. Andersen.

Palles Powerpoint præsentation